STØRST (MAX)

Returnerer maksimumsverdien i et numerisk datasett.

STØRST for BigQuery

Denne funksjonen returnerer den største verdien i en datakolonne.

Eksempler på bruk

STØRST(tabellnavn!pris)

Syntaks

STØRST(kolonne)

• kolonne: Datakolonnen som skal vurderes for sin største verdi.
Tips: Retur av den største verdien i flere kolonner støttes ikke.

Eksempler på bruk

STØRST(A2:A100;B2:B100;4;26)

STØRST(1;2;3;4;5;C6:C20)

Syntaks

STØRST(verdi1; [verdi2; …])

• verdi1 – den første verdien eller det første området som skal tas med i beregningen av maksimumsverdien.

• verdi2; …[ VALGFRITT ] – andre verdier eller områder som skal tas med i beregningen av maksimumsverdien.

Merknader

• Selv om det er angitt at STØRST kan ta maksimalt 30 argumenter, støtter Google Regneark et vilkårlig antall argumenter for denne funksjonen.

• Hvert verdi-argument må være en celle, et tall eller et område som inneholder tall. Celler uten tall eller områder ignoreres. Hvis du angir tekstverdier, returnerer STØRST feilmeldingen #VERDI!. Hvis du vil at tekstverdier skal tillates, kan du bruke MAKSA.

Se også

N.MINST: Returnerer det n-te minste elementet fra et datasett, der n er brukerdefinert.

RANG: Returnerer rangeringen av en angitt verdi i et datasett.

KVARTIL: Returnerer verdien nærmest en angitt kvartil av et datasett.

PROSENTDEL: Returnerer den prosentvise rangeringen (persentilen) av en angitt verdi i et datasett.

PERSENTIL: Returnerer verdien for en bestemt persentil av et datasett.

MINA: Returnerer den numeriske minimumsverdien i et datasett.

MIN: Returnerer minimumsverdien i et numerisk datasett.

MEDIAN: Returnerer medianverdien i et numerisk datasett.

MAKSA: Returnerer den numeriske maksimumsverdien i et datasett.

N.STØRST: Returnerer det n-te største elementet fra et datasett, der n er brukerdefinert.

GJENNOMSNITTA: Returnerer den numeriske gjennomsnittsverdien i et datasett.

GJENNOMSNITT: Funksjonen GJENNOMSNITT returnerer den numeriske gjennomsnittsverdien i et datasett. Tekst blir ignorert.

Eksempler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.