KOVARIANSSI (COVAR)

Laskee data-aineiston kovarianssin.

Esimerkkikäyttö

KOVARIANSSI(A2:A100;B2:B100)

Syntaksi

KOVARIANSSI(data_y; data_x)

• data_y – Riippuvan datan taulukkoa tai matriisia edustava väli.

• data_x – Riippumattoman datan taulukkoa tai matriisia edustava väli.

Huomautuksia

• arvo-argumenteissa olevat tekstit ohitetaan.

• Positiivinen kovarianssi ilmaisee, että riippumaton ja riippuva data muuttuvat yleensä yhdessä samaan suuntaan; negatiivinen kovarianssi taas, että ne muuttuvat yhdessä eri suuntiin (ts. toisen suuretessa toinen pienenee). Kovarianssin voimakkuutta on vaikeaa tulkita. Arvioi lineaarisen korrelaation voimakkuutta funktioilla KORRELAATIO ja PEARSON, joka on KOVARIANSSI-funktion normalisoitu versio.

Katso myös

KESKIVIRHE: Laskee ennustetun y-arvon keskivirheen data-aineiston regression kullekin x-arvolle.

KULMAKERROIN: Laskee suoran kaltevuuden data-aineiston lineaarisen regression perusteella.

PEARSON.NELIÖ: Laskee data-aineiston Pearsonin tulomomenttikorrelaatiokertoimen r neliön.

LEIKKAUSPISTE: Laskee y-akselin arvon, jossa data-aineiston lineaarisesta regressiosta saatu suora leikkaa y-akselin (x=0).

ENNUSTE: Laskee y-odotusarvon määritetylle x-arvolle data-aineiston lineaarisen regression perusteella.

KOVARIANSSI: Laskee data-aineiston kovarianssin.

KORRELAATIO: Laskee data-aineiston Pearsonin tulomomenttikorrelaatiokertoimen r.

Esimerkkejä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.