BINOM.FORDELING (BINOMDIST)

Beregner sannsynligheten for å trekke et bestemt antall positive utfall (eller et maksimalt antall positive utfall) på et bestemt antall forsøk med utgangspunkt i en populasjon med en bestemt størrelse som inneholder et bestemt antall positive utfall, der hvert element kan trekkes flere ganger.

Eksempler på bruk

BINOM.FORDELING(4;100;0,005;USANN)

BINOM.FORDELING(A2;A3;A4;SANN)

Syntaks

BINOM.FORDELING(antall_positive_utfall; antall_forsøk; sannsynlighet_positiv; kumulativ)

• antall_positive_utfall – antallet positive utfall sannsynligheten skal beregnes for i antall_forsøk forsøk.

• Hvis kumulativ er SANN, returnerer BINOM.FORDELING sannsynligheten for antall_positive_utfall eller færre positive utfall – ellers returneres sannsynligheten for det nøyaktige antallet i antall_positive_utfall.
  • antall_forsøk – antallet uavhengige forsøk.

• sannsynlighet_positiv – sannsynligheten for at et gitt forsøk får et positivt utfall.

• kumulativ[ USANN som standard ] – hvorvidt den binomiske kumulative fordelingen skal brukes.

Merknader

• HYPGEOM.FORDELING beskriver sannsynligheten for å trekke et bestemt antall positive utfall på et bestemt antall forsøk med utgangspunkt i en populasjon med en bestemt størrelse som inneholder et bestemt antall positive utfall, der hvert element bare kan trekkes én gang.

Se også

WEIBULL.FORDELING: Returnerer verdien av Weibull-fordelingsfunksjonen (eller den kumulative Weibull-fordelingsfunksjonen) for en angitt form og skala.

SANNSYNLIG: Med utgangspunkt i et sett med verdier og tilhørende sannsynligheter beregnes sannsynligheten for at en verdi som velges ut tilfeldig, faller innenfor to grenser.

POISSON: Returnerer verdien av poissonfordelingsfunksjonen (eller den kumulative poissonfordelingsfunksjonen) for en angitt verdi og et angitt gjennomsnitt.

NORMSINV: Returnerer verdien av den inverse standardiserte normalfordelingsfunksjonen for en angitt verdi.

NORMSFORDELING: Returnerer verdien av den standardiserte kumulative normalfordelingsfunksjonen for en angitt verdi.

NORMINV: Returnerer verdien av den inverse normalfordelingsfunksjonen for en angitt verdi og et angitt gjennomsnitt og standardavvik.

NORMALFORDELING: Funksjonen NORMALFORDELING (NORMDIST) returnerer verdien av normalfordelingsfunksjonen (eller den kumulative normalfordelingsfunksjonen) for en angitt verdi og et angitt gjennomsnitt og standardavvik.

NEGBINOM.FORDELING: Beregner sannsynligheten for å trekke et bestemt antall negative utfall før et bestemt antall positive utfall med utgangspunkt i en sannsynlighet for positivt utfall i uavhengige forsøk.

LOGNORM.FORDELING: Returnerer verdien til den lognormale kumulative fordelingen med et oppgitt gjennomsnitt og et standardavvik på en angitt verdi.

LOGINV: Returnerer verdien til den inverse lognormale kumulative fordelingen med et oppgitt gjennomsnitt og et standardavvik på en angitt verdi.

HYPGEOM.FORDELING: Beregner sannsynligheten for å trekke et bestemt antall positive utfall på et bestemt antall forsøk med utgangspunkt i en populasjon med en bestemt størrelse som inneholder et bestemt antall positive utfall, der hvert element bare kan trekkes én gang.

EKSP.FORDELING: Returnerer verdien av den eksponensielle fordelingsfunksjonen med en spesifisert lambda på en spesifisert verdi.

GRENSE.BINOM: Beregner den minste verdien der den kumulative binomiske fordelingen er større enn eller lik et angitt kriterium.

Eksempler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.