VÄLISUMMA (SUBTOTAL) ‑funktio

Palauttaa pystysuuntaisen soluvälin välisumman käyttämällä määritettyä aggregaattifunktiota.

Esimerkkikäyttö

VÄLISUMMA(1;A2:A5;B2:B8)

Syntaksi

VÄLISUMMA(funktion_koodi; väli1; [väli2; ...])

• funktion_koodi – Funktio, jota käytetään välisumman koonnissa.

• 1 on KESKIARVO

• 2 on LASKE

• 3 on LASKE.A

• 4 on MAKS

• 5 on MIN

• 6 on TULO

• 7 on KESKIHAJONTA

• 8 on KESKIHAJONTAP

• 9 on SUMMA

• 10 on VAR

• 11 on VARP

• Kaikkien koodien piilotetut arvot voidaan ohittaa lisäämällä koodin alkuun 10 (yksinumeroisiin koodeihin) tai 1 (kaksinumeroisiin koodeihin). Esim. 102 tarkoittaa koodia LASKE ja 110 koodia VAR silloin, kun piilotetut solut ohitetaan.

• väli1 – Ensimmäinen väli, josta välisumma lasketaan.

• väli2, … – Muut mahdolliset välit, joista lasketaan välisumma.

Huomautuksia

• Automaattisuodattimen peittämiä soluja ei koskaan sisällytetä VÄLISUMMA-funktioon riippumatta siitä, mitä funktion_koodi‑argumenttia käytetään.

• Määriteltyihin väli-argumentteihin kuuluvat solut, jotka sisältävät VÄLISUMMA-funktioita, ohitetaan kaksoislaskennan välttämiseksi.

• VÄLISUMMA-funktiolla voidaan luoda dynaamisia hallintapaneeleja viittaamalla funktiokoodin argumentilla toiseen soluun. Kun solu yhdistetään luettelopohjaiseen datan hyväksyntään, siitä voidaan tehdä avattava luettelo, joka päivittää välittömästi koko hallintapaneelin.

• VÄLISUMMA-funktiolla voidaan nopeasti analysoida erilaisia datajoukkoja luomalla välisumman hallintapaneeli suodatetun alueen päälle. Hallintapaneeli päivittää uudet koonnit automaattisesti aina, kun suodattimen kriteerit muuttuvat.

• VÄLISUMMA-funktion käyttäminen estää yksinkertaisten SUMMA-kaavojen yhteydessä tapahtuvan kaksoislaskennan.

Katso myös

VARP: Laskee varianssin koko populaation perusteella.

VAR: Laskee varianssin otoksen perusteella.

SUMMA: Palauttaa numero- ja/tai solusarjojen summan.

KESKIHAJONTAP: Laskee keskihajonnan koko populaation perusteella.

KESKIHAJONTA: STDEV-funktio laskee keskihajonnan otoksen perusteella.

TULO: Palauttaa tulon, joka saadaan kertomalla lukuja keskenään.

MIN: Palauttaa numeerisen datajoukon pienimmän arvon.

MAKS: Palauttaa numeerisen datajoukon suurimman arvon.

LASKE.A:

Palauttaa data-aineiston arvojen määrän.

LASKE:

Palauttaa data-aineiston numeeristen arvojen määrän.

KESKIARVO: KESKIARVO-funktio palauttaa tietojoukon numeerisen keskiarvon, tekstiä ei huomioida.

Esimerkkejä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.