KRITBINOM (CRITBINOM)

Beräknar det minsta värdet för vilket den kumulativa binomalfördelningen är större än eller lika med ett angivet villkor.

Exempelanvändning

KRITBINOM(100;0,005;0,8)

KRITBINOM(A2;A3;A4)

Syntax

KRITBINOM(antal_försök; sannolikt_lyckade; målsannolikhet)

• antal_försök – antalet oberoende försök.

• sannolikt_lyckade – sannolikheten för lyckade utfall i varje givet försök.

• målsannolikhet – tröskelvärde för önskad sannolikhet.

Se även

SANNOLIKHET: Beräknar sannolikheten för att ett slumpmässigt utvalt värde faller mellan två gränser utifrån angivna uppsättningar värden och motsvarande sannolikheter.

BINOMFÖRD: Beräknar sannolikheten för ett visst antal lyckade försök (eller ett maximalt antal lyckade försök) i ett visst antal försök med en population av en viss storlek som innehåller ett visst antal lyckade försök, med dragning med återläggning.

Exempel

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.