GEMIDDELDE

Retourneert de numerieke gemiddelde waarde in een gegevensset, waarbij tekst wordt genegeerd.

Voorbeelden

Kopie maken

GEMIDDELDE voor BigQuery

Gebruiksvoorbeelden

Retourneert de numerieke gemiddelde waarde in een gegevenskolom.

Gebruiksvoorbeelden

GEMIDDELDE(tabelnaam!prijs)

Syntaxis

GEMIDDELDE(kolom)

• kolom: De gegevenskolom die moet worden gebruikt bij de berekening van de gemiddelde waarde.

Tip: Je kunt geen gemiddelde maken van meerdere kolommen.

Meer informatie over numerieke kolommen in BigQuery

Gebruiksvoorbeelden

AVERAGE(A2:A100;B2:B100;4;26)

AVERAGE(1;2;3;4;5;C6:C20)

Syntaxis

GEMIDDELDE(waarde1; [waarde2; ...])

• waarde1: De eerste waarde of het eerste bereik dat moet worden gebruikt bij de berekening van de gemiddelde waarde.

• waarde2, ... [OPTIONEEL]: Extra waarden of bereiken die moeten worden gebruikt bij de berekening van de gemiddelde waarde.

Opmerkingen

• Ook al is aangegeven dat GEMIDDELDE, maximaal 30 argumenten kan bevatten, ondersteunt Google Spreadsheets een onbeperkt aantal argumenten voor deze functie.

• Tekst in de waarde-argumenten wordt genegeerd. Als je tekstwaarden wilt tellen als 0-waarden, gebruik je GEMIDDELDEA.

• GEMIDDELDE retourneert het gemiddelde van de gecombineerde waarde-argumenten. Dat wil zeggen de som van de waarden in de waarde-argumenten gedeeld door het aantal waarden. Als je de mediaan wilt berekenen, gebruik je MEDIAAN.

Check ook

GETRIMD.GEM: Berekent het gemiddelde van een gegevensset waarbij bepaalde gegevens vanaf de boven- en ondergrens van de gegevensset worden uitgesloten.

KLEINSTE: Retourneert het n'de kleinste element uit een gegevensset, waarbij n door de gebruiker wordt gedefinieerd.

RANG: Retourneert de positie van een opgegeven waarde in een gegevensset.

KWARTIEL: Geeft een waarde die het dichtst bij een opgegeven kwartiel van een gegevensset ligt.

PERCENT.RANG: Retourneert de positie als een percentage (percentiel) van een opgegeven waarde in een gegevensset.

PERCENTIEL: Retourneert de waarde voor een bepaald percentiel van een gegevensset.

MINA: Retourneert de minimale numerieke waarde in een gegevensset.

MIN: Retourneert de minimumwaarde in een numerieke gegevensset.

MEDIAAN: Retourneert de mediaanwaarde in een numerieke gegevensset.

MAXA: Retourneert de maximale numerieke waarde in een gegevensset.

GROOTSTE: Retourneert het n'de grootste element uit een gegevensset, waarbij n door de gebruiker wordt gedefinieerd.

HARM.GEM: Berekent het harmonische gemiddelde van een gegevensset.

MEETK.GEM: Berekent het geometrische gemiddelde van een gegevensset.

GEMIDDELDEA: Retourneert de numerieke gemiddelde waarde in een gegevensset.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.