MEDEL

Funktionen MEDEL returnerar det numeriska medelvärdet i en datauppsättning, ignorerar text.

Exempel

Kopiera

MEDEL för BigQuery

Användningsexempel

Returnerar det numeriska medelvärdet i en datakolumn.

Användningsexempel

MEDEL(tabellnamn!pris)

Syntax

MEDEL(kolumn)

• kolumn: Den datakolumn som används för att beräkna medelvärdet.

Tips! Det går inte att beräkna medelvärde för flera kolumner.

Läs mer om numeriska kolumner i BigQuery

Användningsexempel

MEDEL(A2:A100;B2:B100;4;26)

MEDEL(1;2;3;4;5;C6:C20)

Syntax

MEDEL(värde1; [värde2; …])

• värde1 – det första värdet eller intervallet som ingår i beräkningen av medelvärdet.

• värde2; …[VALFRITT] – ytterligare värden eller intervall som ingår i beräkningen av medelvärdet.

Kommentarer

• Även om högst 30 argument anges i specifikationen för MEDEL har Google Kalkylark stöd för ett godtyckligt antal argument till den här funktionen.

• All text i värde-argument ignoreras. Använd AVERAGEA om du vill att textvärden ska räknas som 0-värden.

• MEDEL returnerar medelvärdet för den kombinerade värde-argumenten, dvs summan av värdena i värde-argumenten delat med antalet sådana värden. Använd MEDIAN om du vill beräkna medianvärdet.

Se även

TRIMMEDEL: Beräknar medelvärdet för en datauppsättning exklusive en viss andel data från datauppsättningens övre och nedre slutpunkter.

MINSTA: Returnerar det n:te minsta elementet från en datauppsättning, där n är användardefinierat.

RANG: Returnerar rangordningen för ett angivet värde i en datauppsättning.

KVARTIL: Returnerar värdet närmast en viss kvartil i en datauppsättning.

PROCENTRANG: Returnerar den procentuella rangordningen (percentilen) för ett angivet värde i en datauppsättning.

PERCENTIL: Returnerar värdet vid en viss percentil i en datauppsättning.

MINA: Returnerar det minsta numeriska värdet i en datauppsättning.

MIN: Returnerar minimivärdet i en numerisk datauppsättning.

MEDIAN: Returnerar medianvärdet i en numerisk datauppsättning.

MAXA: Returnerar det maximala numeriska värdet i en datauppsättning.

STÖRSTA: Returnerar det n:te största elementet från en datauppsättning där n anges av användaren.

HARMMEDEL: Beräknar det harmoniska medelvärdet för en datauppsättning.

GEOMEDEL: Beräknar det geometriska medelvärdet för en datauppsättning.

AVERAGEA: Returnerar det numeriska medelvärdet i en datauppsättning.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.