SUMMERHVIS (SUMIF)

Returnerer en betinget sum i et område.

Eksempler

Lag en kopi

Eksempler på bruk

SUMMERHVIS(A1:A10;">20")

SUMMERHVIS(A1:A10;"Betalt";B1:B10)

Syntaks

SUMMERHVIS(område; kriterium; [summeringsområde])

• område – området som skal testes mot kriterium.

• kriterium – mønsteret eller testen som skal brukes på område.

• Hvis område inneholder tekst som skal sjekkes, må kriterium være en streng. kriterium kan inneholde jokertegn, for eksempel ?, som samsvarer med et hvilket som helst enkelttegn, eller *, som samsvarer med null eller flere sammenhengende tegn. Hvis du faktisk vil søke etter et spørsmålstegn eller en stjerne, må du sette en tilde (~) foran tegnet (dvs. ~? eller ~*). Strengkriterier må settes i anførselstegn. Hver celle i område sjekkes da mot kriterium for å fastslå likhet (eller samsvar, hvis jokertegn blir brukt).

• Hvis område inneholder tall som skal sjekkes, må kriterium være en streng eller et tall. Hvis et tall blir oppgitt, sjekkes hver celle i område for å fastslå om den er lik kriterium. Ellers kan kriterium være en streng som inneholder et tall (som også sjekker området for å fastslå likhet), eller et tall der en av disse operatorene er foranstilt: = (sjekker området for å fastslå likhet), > (sjekker at celleverdien i området er høyere enn verdien i kriteriet) eller < (sjekker at celleverdien i området er lavere enn verdien i kriteriet).

• summeringsområde – området som skal summeres, hvis det er forskjellig fra område.

Merknader

• SUMMERHVIS kan kun brukes til betinget summering med ett enkelt kriterium. Hvis du vil ha med flere kriterier, kan du bruke databasefunksjonen DSUMMER.

Se også

SUMMERKVADRAT: Returnerer summen av kvadratene til en rekke med tall og/eller celler.

SUMMER: Returnerer summen av en rekke med tall og/eller celler.

SUMMER.REKKE: Med utgangspunkt i parametrene x, n, m og a returneres potensrekkesummen a1xn + a2x(n+m) + … + aix(n+(i-1)m), der «i» er antallet oppføringer i område «a».

KVOTIENT: Returnerer ett tall delt på et annet, uten divisjonsresten.

PRODUKT: Returnerer resultatet av å multiplisere en rekke tall med hverandre.

MULTIPLY: Returnerer produktet av to tall. Tilsvarer «*»-operatoren.

MINUS: Returnerer differansen mellom to tall. Tilsvarer «-»-operatoren.

DSUMMER: Returnerer summen av verdier som velges ut fra en databasetabell-lignende matrise eller et område ved hjelp av en SQL-lignende forespørsel.

DIVIDE: Returnerer ett tall dividert på et annet. Tilsvarer «/»-operatoren.

ANTALL.HVIS: Returnerer en betinget antall for et område.

ADD: Returnerer summen av to tall. Tilsvarer «+»-operatoren.