WORTEL (SQRT)

Retourneert de positieve vierkantswortel van een positief getal.

Gebruiksvoorbeeld

WORTEL(9)

WORTEL(A2)

Syntaxis

WORTEL(waarde)

• waarde: het getal waarvan de positieve vierkantswortel wordt berekend.

• waarde moet positief zijn. Als deze negatief is, retourneert WORTEL de #NUM!-fout.

Notities

• Als je de negatieve wortel van waarde wilt vinden, vermenigvuldig je de functie WORTEL met -1.

Zie ook

WORTEL.PI: Retourneert de positieve vierkantswortel van het product van pi en het opgegeven positieve getal.

MACHT: Retourneert een getal verheven tot een bepaalde macht.

LOG10: Retourneert de logaritme van een getal, grondtal 10.

LOG: Retourneert de logaritme van een getal met een opgegeven grondtal.

LN: Retourneert de logaritme van een getal, grondtal e (Euler-getal).

GAMMA.LN: Retourneert de logaritme van een opgegeven gammafunctie met grondtal e (Euler-getal).

EXP: Retourneert het Euler-getal e (~2,718) verheven tot een macht.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.