KOKONAISLUKU (INT)

Pyöristää luvun alaspäin lähimpään kokonaislukuun, joka on sama tai pienempi kuin alkuperäinen luku.

Esimerkkikäyttö

KOKONAISLUKU(99,44)

KOKONAISLUKU(A2)

Syntaksi

KOKONAISLUKU(arvo)

• arvo – Arvo, joka pyöristetään alaspäin lähimpään kokonaislukuun.

Huomioitavaa

• KOKONAISLUKU ei vastaa PYÖRISTÄ.DES.ALAS-funktiota, jonka desimaalit-argumentiksi on määritetty 0. KOKONAISLUKU pyöristää alaspäin käyttämällä arvoa, kun taas PYÖRISTÄ.DES.ALAS pyöristää alaspäin käyttämällä itseisarvoa, mikä aiheuttaa eroja arvo-argumentin negatiivisiin arvoihin.

• KOKONAISLUKU ei myöskään vastaa PYÖRISTÄ.DES.ALAS-funktiota, jonka arvo-argumentin negatiivisten arvojen tarkkuus on -1, yllä mainitusta syystä. Se kuitenkin vastaa PYÖRISTÄ.DES.ALAS-funktiota, jonka arvo-argumentin positiivisten arvojen tarkkuus on 1, ja PYÖRISTÄ.DES.YLÖS-funktiota, jonka arvo-argumentin negatiivisten arvojen tarkkuus on -1.

Katso myös

KATKAISE: Lyhentää numeron merkitsevien numeroiden määrän tiettyyn lukumäärään poistamalla vähemmän merkitseviä numeroita.

PYÖRISTÄ.DES.YLÖS: Pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään. Pyöristys tehdään aina ylöspäin seuraavaan kelvolliseen lukuun.

PYÖRISTÄ.DES.ALAS: PYÖRISTÄ.DES.ALAS-funktio pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään. Pyöristys tehdään aina alaspäin seuraavaan kelvolliseen lukuun.

PYÖRISTÄ: PYÖRISTÄ-funktio pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään perusehtojen mukaan.

PYÖRISTÄ.KERR: Pyöristää luvun toisen luvun lähimpään kokonaislukukerrannaiseen.

PYÖRISTÄ.KERR.ALAS: PYÖRISTÄ.KERR.ALAS-funktio pyöristää luvun alaspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.

PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS: PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS-funktio pyöristää luvun ylöspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.

Esimerkkejä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.