ANTAL.OM

Returnerar en villkorsstyrd räkning över ett område.

COUNTIF Function

Klicka på Kopiera nedan om du vill ha ett exempelkalkylark och följa med i videon.

Kopiera

ANTAL.OM för BigQuery

Returnerar ett villkorsstyrt antal rader i en datakolumn.

Användningsexempel

ANTAL.OM(tabellnamn!resultat, ”>90”)

Syntax

ANTAL.OM(villkorskolumn, villkor)

• villkorskolumn: Datakolumnen som testas mot villkor.
  • villkor: Mönstret eller testet som tillämpas på kolumn.

Tips! Det går inte att räkna unika rader i flera kolumner.

Användningsexempel

ANTAL.OM(A1:A10;">20")

ANTAL.OM(A1:A10;"Betalad")

Syntax

ANTAL.OM(intervall; villkor)

• intervall – intervallet som testas mot villkor.

• villkor – mönstret eller testet som gäller för intervall.

• Om intervall innehåller text som ska kontrolleras måste villkor vara en sträng. villkor kan innehålla jokertecken, t.ex. ? som kan motsvara vilket enskilt tecken som helst eller * som motsvarar noll eller fler sammanhängande tecken. Om du vill hitta motsvarigheten till ett verkligt frågetecken eller en verklig asterisk skriver du ett tildetecken (~, t.ex. ~? och ~*). Ett strängvillkor måste skrivas inom citattecken. Alla celler i intervall kontrolleras sedan mot villkor för likhet (eller matchningar om jokertecken används).

• Om intervall innehåller tal som ska kontrolleras kan villkor vara antingen en sträng eller ett tal. Om ett tal anges kontrolleras alla celler i intervall för likhet med villkor. I annat fall kan villkor vara en sträng som innehåller ett tal (vilket också kontrolleras för likhet) eller ett tal som föregås av någon av följande operatorer: =, >, >=, < eller <= som kontrollerar att intervallets cellvärde är lika med, större än, större än eller lika med, mindre än, eller mindre än eller lika med villkorets värde.

Anmärkningar

• ANTAL.OM kan endast utföra villkorsbaserade beräkningar med ett enda kriterium. Om du vill ha flera kriterier använder du ANTAL.OMF eller databasfunktionerna DANTAL eller DANTALV.
  • ANTAL.OM är inte skiftlägeskänslig.

Exempel

Kopiera

Se även

ANTAL.OMF: Returnerar räkning av ett intervall beroende på flera villkor.

SUMMA.OM: Returnerar en villkorsstyrd summa över ett område.

DANTALV: Räknar värden, inklusive text, valda från en databastabelliknande matris eller ett område med hjälp av en SQL-liknande fråga.

DANTAL: Räknar numeriska värden valda från en databastabelliknande matris eller område med hjälp av en SQL-liknande fråga.

ANTAL.UNIKA: Räknar antalet unika värden i en lista med angivna värden och intervaller.

ANTALV (COUNTA): Returnerar antalet värden i en datauppsättning.

ANTAL.TOMMA: Returnerar antalet tomma celler i ett givet intervall.

ANTAL (COUNT): Returnerar antalet numeriska värden i en datauppsättning.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.