TÆL.HVIS

Returnerer en betinget optælling i et område.

COUNTIF Function

Klik på "Lav en kopi" nedenfor for at se et eksempelregneark og følge videoen.

Lav en kopi

TÆL.HVIS til BigQuery

Returnerer en betinget række for en datakolonne.

Eksempel på brug

TÆL.HVIS(tabelnavn!resultat; ">90")

Syntaks

TÆL.HVIS(kriteriekolonne; kriterie)

• kriteriekolonne: datakolonnen, der testes i forhold til "kriterie".
  • kriterie: det mønster eller den test, der skal anvendes på "kolonne".

Tip! Det er ikke muligt at tælle unikke rækker på tværs af flere kolonner

Eksempel på brug

TÆL.HVIS(A1:A10,">20")

TÆL.HVIS(A1:A10,"Betalt")

Syntaks

TÆL.HVIS(område, kriterium)

• område – det område, der testes i forhold til kriterium.

• kriterium – det mønster eller den test, der skal anvendes på område.

• Hvis område indeholder tekst, der skal tjekkes, skal kriterie være en streng. kriterie kan indeholde jokertegn, inklusive ?, for at matche eventuelle enkelte tegn eller * for at matche nul eller flere sammenhængende tegn. For at matche et egentligt spørgsmålstegn eller en asterisk skal du indtaste tegnet med tegnet tilde (~) foran (dvs. ~? og ~*). Et strengkriterium skal være sat i anførselstegn. Hver celle i område tjekkes derefter i forhold til kriterium for ligestilling (eller match, hvis der anvendes jokertegn).

• Hvis område indeholder tal, der skal tjekkes til sammenligning, kan kriterie være enten en streng eller et tal. Hvis der angives et tal, tjekkes hver celle i område for ligestilling med kriterium. Ellers kan kriterium være en streng, der indeholder et tal (som også tjekker for ligestilling), eller et tal, der har en af følgende operatorer som præfiks: =, >, >=, < eller <=, som tjekker, om områdecellen er hhv. lig med, større end, større end eller lig med, mindre end eller mindre end eller lig med kriterieværdien.

Noter

• TÆL.HVIS kan kun udføre betingede optællinger med et enkelt kriterium. Hvis du vil bruge flere kriterier, skal du bruge TÆL.HVISER eller databasefunktionerne DTÆL eller DTÆLV.
  • TÆL.HVIS skelner ikke mellem store og små bogstaver.

Eksempler

Lav en kopi

Se også

TÆL.HVISER: Returnerer antallet i et område afhængigt af flere kriterier.

SUM.HVIS: Returnerer en betinget sum for et område.

DTÆLV: Tæller de værdier, der er valgt fra en matrix eller et område, som ligner en databasetabel, ved hjælp af en SQL-lignende forespørgsel.

DTÆL: Tæller antal numeriske værdier, der er valgt fra en matrix eller et område, som ligner en databasetabel, ved hjælp af en SQL-lignende forespørgsel.

COUNTUNIQUE: Tæller antallet af unikke værdier på en liste med værdier og områder.

TÆLV: Returnerer antallet af værdier i et datasæt.

ANTAL.BLANKE: Returnerer antal tomme celler i et angivet område.

TÆL: Returnerer antallet af numeriske værdier i et datasæt.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.