AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM (CEILING)

Funksjonen AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM runder av et tall opp til nærmeste heltallige multiplum av angitt signifikans.

Eksempler på bruk

AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM(23,25;0,1)

AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM(A2;1)

Syntaks

AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM(verdi; [faktor])

• verdi – verdien som skal avrundes opp til nærmeste heltallige multiplum av faktor.

• faktor[VALGFRITT: 1 som standard] – tallet som verdi skal avrundes til multiplum av.

• faktor kan ikke være lik 0.

Merknader

• Når verdi er positiv, må faktor også være positiv.

• Når verdi er negativ, kan faktor enten være negativ eller positiv for å avgjøre hvilken retning verdien skal avrundes i.

• AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM brukes som oftest med faktor angitt som et «avrundet» tall, for eksempel 0,1 eller 0,01, for å avrunde til et bestemt antall desimaler.

Se også

AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.NED: Funksjonen AVRUND.GJELDENDE.MULTIPLUM.NED runder av et tall ned til nærmeste heltallige multiplum av angitt signifikans.

AVKORT: Avkorter et tall til et bestemt antall gjeldende sifre ved å utelate mindre betydelige sifre.

AVRUND.OPP: Runder av et tall til et bestemt antall desimaler. Tallet rundes alltid av oppover til nærmeste gyldige trinn.

AVRUND.NED: Funksjonen AVRUND.NED runder av et tall til et bestemt antall desimalplasser. Tallet rundes alltid av nedover til nærmeste gyldige trinn.

AVRUND: Funksjonen AVRUND runder av et tall til et bestemt antall desimalplasser etter standardreglene.

MRUND: Runder av et tall til nærmeste heltallige multiplum av et annet.

HELTALL: Runder av et tall ned til nærmeste heltall som er mindre enn eller lik tallet.

Eksempler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.