PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS (CEILING)

PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS-funktio pyöristää luvun ylöspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.

Esimerkkikäyttö

PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS(23,25;0,1)

PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS(A2;1)

Syntaksi

PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS(arvo; [tekijä])

• arvo – Arvo, joka pyöristetään ylöspäin tekijä-argumentin lähimpään kokonaislukukerrannaiseen.

• tekijä[VALINNAINEN: 1 oletuksena] – Luku, jonka kerrannaiseen arvo pyöristetään.

• tekijä ei välttämättä ole yhtä suuri kuin 0.

Huomioitavaa

• Kun arvo on positiivinen, myös tekijä-argumentin on oltava positiivinen.

• Kun arvo on negatiivinen, tekijä voi olla negatiivinen tai positiivinen sen mukaan, mihin suuntaan pyöristetään.

• PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS-funktiota käytettäessä tekijä on usein pyöristetty luku, kuten 0,1 tai 0,01 tiettyyn desimaaliin pyöristämiseksi.

Katso myös

PYÖRISTÄ.KERR.ALAS: PYÖRISTÄ.KERR.ALAS-funktio pyöristää luvun alaspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.

KATKAISE: Lyhentää numeron merkitsevien numeroiden määrän tiettyyn lukumäärään poistamalla vähemmän merkitseviä numeroita.

PYÖRISTÄ.DES.YLÖS: Pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään. Pyöristys tehdään aina ylöspäin seuraavaan kelvolliseen lukuun.

PYÖRISTÄ.DES.ALAS: PYÖRISTÄ.DES.ALAS-funktio pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään. Pyöristys tehdään aina alaspäin seuraavaan kelvolliseen lukuun.

PYÖRISTÄ: PYÖRISTÄ-funktio pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään perusehtojen mukaan.

PYÖRISTÄ.KERR: Pyöristää luvun toisen luvun lähimpään kokonaislukukerrannaiseen.

KOKONAISLUKU: Pyöristää luvun alaspäin lähimpään kokonaislukuun, joka on sama tai pienempi kuin alkuperäinen luku.

Esimerkkejä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.