MAFRUND

Afrunder et tal til det nærmeste heltalsmultiplum af et andet tal.

Eksempel på brug

MAFRUND(21,14)

MAFRUND(A2,3)

Syntaks

MAFRUND(værdi,faktor)

• værdi – det tal, der skal afrundes til det nærmeste heltalsmultiplum af et andet tal.

• faktor – et tal, hvis multipler værdi skal afrundes til.

Noter

• Både værdi og faktor kan være ikke-integrerede.

• værdi og faktor skal have det samme tegn. Det vil sige, at de skal være positive eller negative. Hvis en af dem er nul, returnerer MAFRUND0.

• Hvis værdi er lig med to multipler på faktor, returneres det multiplum, der har den største absolutte værdi.

Se også

AFKORT: Afkorter et tal til et bestemt antal betydende cifre ved at udelade mindre betydende cifre.

RUND.OP: Runder et tal op til et bestemt antal decimaler. Der afrundes altid op til næste gyldige trin.

RUND.NED: Funktionen RUND.NED runder et tal til et bestemt antal decimaler. Der rundes altid ned til næste gyldige trin.

AFRUND: Funktionen AFRUND afrunder et tal til et bestemt antal decimaler i henhold til standardreglerne.

HELTAL: Runder et tal ned til nærmeste heltal, der er mindre end eller lig med tallet.

AFRUND.GULV: Funktionen AFGRUND.GULV runder et tal ned til det nærmeste heltalsmultiplum med den angivne betydning.

AFRUND.LOFT: Funktionen AFRUND.LOFT runder et tal op til det nærmeste heltalsmultiplum med den angivne betydning.

Eksempler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.