EVEN

Rondt een getal naar boven af op het eerstvolgende even gehele getal.

Gebruiksvoorbeeld

EVEN(3)

EVEN(-0,6)

EVEN(A2)

Syntaxis

EVEN(waarde)

• waarde: de waarde die naar boven wordt afgerond op het eerstvolgende even getal.

• Als waarde negatief is, wordt het naar beneden afgerond op het eerstvolgende negatieve even getal met een hogere absolute waarde.

Zie ook

GEHEEL: Kapt een getal af op een aantal significante cijfers door minder significante cijfers weg te laten.

AFRONDEN.NAAR.BOVEN: Rondt een getal af op een bepaald aantal decimalen, waarbij altijd naar boven wordt afgerond op de volgende geldige waarde.

AFRONDEN.NAAR.BENEDEN: Rondt een getal af op een bepaald aantal decimalen, waarbij altijd naar beneden wordt afgerond op de volgende geldige waarde.

AFRONDEN: Rondt een getal af op een bepaald aantal decimalen volgens de standaardregels.

ONEVEN: Rondt een getal naar boven af op het eerstvolgende oneven gehele getal.

AFRONDEN.N.VEELVOUD: Rondt een getal af op het eerstvolgende gehele veelvoud van een ander getal.

INTEGER: Rondt een getal naar beneden af op het eerstvolgende gehele getal dat kleiner is dan of gelijk is aan dit getal.

AFRONDEN.BENEDEN: Rondt een getal naar beneden af op het eerstvolgende gehele veelvoud van een opgegeven significantie.

AFRONDEN.BOVEN: Rondt het opgegeven getal naar boven af op het eerstvolgende gehele veelvoud van een opgegeven significantie.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.