PARILLINEN (EVEN)

Pyöristää luvun ylöspäin lähimpään parilliseen kokonaislukuun.

Esimerkkikäyttö

PARILLINEN(3)

PARILLINEN(-0,6)

PARILLINEN(A2)

Syntaksi

PARILLINEN(arvo)

• arvo – Arvo, joka pyöristetään seuraavaksi suurimpaan parilliseen lukuun.

• Jos arvo on negatiivinen, se pyöristetään alaspäin seuraavaan parilliseen negatiiviseen lukuun, jolla on suurempi itseisarvo.

Katso myös

KATKAISE: Lyhentää numeron merkitsevien numeroiden määrän tiettyyn lukumäärään poistamalla vähemmän merkitseviä numeroita.

PYÖRISTÄ.DES.YLÖS: Pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään. Pyöristys tehdään aina ylöspäin seuraavaan kelvolliseen lukuun.

PYÖRISTÄ.DES.ALAS: PYÖRISTÄ.DES.ALAS-funktio pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään. Pyöristys tehdään aina alaspäin seuraavaan kelvolliseen lukuun.

PYÖRISTÄ: PYÖRISTÄ-funktio pyöristää luvun tiettyyn desimaalien määrään perusehtojen mukaan.

PARITON: Pyöristää luvun ylöspäin lähimpään parittomaan kokonaislukuun.

PYÖRISTÄ.KERR: Pyöristää luvun toisen luvun lähimpään kokonaislukukerrannaiseen.

KOKONAISLUKU: Pyöristää luvun alaspäin lähimpään kokonaislukuun, joka on sama tai pienempi kuin alkuperäinen luku.

PYÖRISTÄ.KERR.ALAS: PYÖRISTÄ.KERR.ALAS-funktio pyöristää luvun alaspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.

PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS: PYÖRISTÄ.KERR.YLÖS-funktio pyöristää luvun ylöspäin lähimpään määrätyn merkitsevyyden kokonaislukukerrannaiseen.

Esimerkkejä

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.