AANTAL.LEGE.CELLEN

Retourneert het aantal lege cellen in een opgegeven bereik.

AANTAL.LEGE.CELLEN voor BigQuery

Retourneert het aantal lege waarden in een gegevenskolom.

Gebruiksvoorbeelden

AANTAL.LEGE.CELLEN(tabelnaam!fruit)

Syntaxis

AANTAL.LEGE.CELLEN(kolom)

• kolom: de gegevenskolom waarin het aantal keer null moet worden geteld.
Tip: Je kunt niet het aantal lege waarden in meerdere kolommen tellen.

Gebruiksvoorbeelden

AANTAL.LEGE.CELLEN(A2:C100)

Syntaxis

AANTAL.LEGE.CELLEN(waarde1; [waarde2;...])

• waarde1: de eerste waarde of het eerste bereik waarin het aantal lege waarden wordt geteld.
  • waarde2 [OPTIONEEL]: extra waarden of bereiken waarin het aantal lege waarden wordt geteld.

Opmerkingen

• AANTAL.LEGE.CELLEN beschouwt cellen zonder content en cellen met een lege tekenreeks ("") als lege cellen.

Zie ook

DBAANTALC: Telt waarden, inclusief tekst, die zijn geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

DBAANTAL: Telt numerieke waarden die zijn geselecteerd uit een matrix of bereik in de vorm van een databasetabel met behulp van een SQL-achtige query.

COUNTUNIQUE: Telt het aantal unieke waarden in een lijst met opgegeven waarden en bereiken.

AANTAL.ALS: Retourneert een voorwaardelijk aantal in een bereik.

AANTALARG: retourneert het aantal waarden in een dataset.

AANTAL: retourneert het aantal numerieke waarden in een dataset.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.