OFFSET

Retourneert een verwijzing naar een bereik die een opgegeven aantal rijen en kolommen is verschoven ten opzichte van de oorspronkelijke celverwijzing.

Gebruiksvoorbeeld

OFFSET(A2;3;4;2;2)

OFFSET(A2;1;1)

Syntaxis

OFFSET(celverwijzing; verschuiving_rijen; verschuiving_kolommen; [hoogte]; [breedte])

• cell_reference: de oorsprong van waaruit de verschoven rijen en kolommen worden geteld.

• offset_rows: Het aantal rijen dat wordt verschoven.

• offset_rows moet een geheel getal zijn, maar mag negatief zijn. Als een decimale breuk wordt opgegeven, worden de decimalen afgekapt.
  • offset_columns: het aantal kolommen dat wordt verschoven.

• offset_columns moet een geheel getal zijn, maar mag negatief zijn. Als een decimale breuk wordt opgegeven, worden de decimalen afgekapt.
  • height [OPTIONEEL]: de hoogte van het te retourneren bereik, gerekend vanaf het verschuivingsdoel.

• width [OPTIONEEL]: de breedte van het te retourneren bereik, gerekend vanaf het verschuivingsdoel.

Opmerkingen

• Als offset_rows of offset_columns negatief is, kan het verschuivingsdoel buiten de bovenste of linker rand van de spreadsheet terecht komen. Als dit gebeurt, wordt de fout #REF! geretourneerd.

• Als OFFSET wordt gebruikt als matrixformule, kan het gebeuren dat de waarde die door de matrixformule wordt geretourneerd een deel van het verschuivingsdoel overschrijft. Dat levert een cirkelverwijzing op. Als dit gebeurt, wordt de fout #REF! geretourneerd.

Voorbeelden

Geeft als resultaat de waarde van een celverschuiving met een bepaald aantal rijen en kolommen vanaf een opgegeven referentiepunt.

Een kopie maken

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.