KOLOM (COLUMN)

Retourneert het kolomnummer van een opgegeven cel, waarbij 'A=1'.

Gebruiksvoorbeeld

KOLOM(A9)

Syntaxis

KOLOM([celverwijzing])

• celverwijzing [OPTIONEEL - standaard de cel waarin de formule staat]: de cel waarvan het kolomnummer wordt geretourneerd. Kolom A heeft nummer 1.

• Als celverwijzing een bereik van meer dan één cel breed is en de formule niet als matrixformule wordt gebruikt, wordt de positie van de eerste kolom in celverwijzing geretourneerd.

Zie ook

RIJEN: Retourneert het aantal rijen in een opgegeven matrix of bereik.

RIJ: Retourneert het rijnummer van een opgegeven cel.

KOLOMMEN: Retourneert het aantal kolommen in een opgegeven matrix of bereik.

Voorbeelden

Geeft als resultaat het kolomnummer van een celverwijzing.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.