Die bladsy wat jy versoek het, is tans nie in jou taal beskikbaar nie. Jy kan 'n ander taal aan die onderkant van die bladsy kies of Google Chrome se ingeboude vertalingkenmerk gebruik om 'n kitsvertaling van enige webbladsy in 'n taal van jou keuse te doen.

ALS (IF)

Retourneert een bepaalde waarde als een logische expressie 'TRUE' is en een andere waarde als deze 'FALSE' is.

Gebruiksvoorbeelden

ALS(A2 = "foo";"A2 is foo")

ALS(A2;"A2 is waar";"A2 is onwaar")

ALS(WAAR;4;5)

Syntaxis

ALS(logische_expressie; waarde_indien_waar; waarde_indien_onwaar)

• logische_expressie: een expressie of verwijzing naar een cel met een expressie die een logische waarde vertegenwoordigt, namelijk WAAR of ONWAAR.

• waarde_indien_waar: de waarde die de functie retourneert als logische_expressie gelijk is aan WAAR.

• waarde_indien_onwaar [OPTIONEEL - standaard leeg]: de waarde die de functie retourneert als logische_expressie gelijk is aan ONWAAR.

Opmerkingen

• Let erop dat waarde_indien_waar en waarde_indien_onwaar in de juiste volgorde worden opgegeven. Dit is de voornaamste oorzaak van problemen met ALS.

Zie ook

• ALS.FOUT: Retourneert het eerste argument als het geen foutwaarde is, het tweede argument, indien aanwezig, of een lege cel als het tweede argument afwezig is.
  • IFS: evalueert meerdere voorwaarden en retourneert een waarde die overeenkomt met de eerste voorwaarde die waar is.

Voorbeelden

Specificeert een logische test die moet worden uitgevoerd.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.