QUERY

Kör en fråga med Google Visualization API Query Language på data.

Exempelanvändning

QUERY(A2:E6; "select avg(A) pivot B")

QUERY(A2:E6;F2;FALSE)

Syntax

QUERY(data; fråga; [rubriker])

• data – cellintervallet för vilket frågan körs.

• Varje kolumn med data får bara innehålla booleska eller numeriska värden (inklusive datum-/tidstyper) eller strängvärden.

• Vid blandade datatyper i en kolumn avgör majoritetsdatatypen kolonnens datatyp för frågeändamål. Minoritetsdatatyper betraktas som nullvärden.

• fråga – frågan som ska köras, skriven i Google Visualization API Query Language.

• rubriker[VALFRITT] – antal rubrikrader högst upp i data. Om utelämnat eller inställt på -1, gissas värdet baserat på innehållet i data.

Exempel

Kopiera

Obs! Alla exempel finns på en egen flik.

Exempeldata

Select och where

Returnerar rader som matchar det angivna villkoret med Select- och Where-satser.

Group by

Slår samman Salary-värden över rader med Select- och Group by-satser.

Pivot

Omvandlar separata värden i kolumner till nya kolumner.

Order by

Slår samman Dept-värden över rader och sorterar efter maximivärdet för Salary.

Rubriker

Anger antal rubrikrader i inmatningsintervallet, vilket möjliggör omvandling av flera rubrikradintervall som ska omvandlas till en rubrikradinmatning.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.