QUERY

Voert een query van Google Visualization API Query Language uit op gegevens.

Gebruiksvoorbeeld

QUERY(A2:E6;"select avg(A) pivot B")

QUERY(A2:E6;F2;FALSE)

Syntaxis

QUERY(gegevens; query; [koppen])

• gegevens: het bereik van cellen waarop de query wordt uitgevoerd.

• Een kolom gegevens kan alleen booleaanse waarden, numerieke waarden (inclusief datum/tijd) of tekenreeksen bevatten.

• Als een kolom meerdere gegevenstypen bevat, wordt het meest voorkomende gegevenstype voor de query beschouwd als het gegevenstype van de kolom. Gegevenstypen die in de minderheid zijn, worden als null-waarden behandeld

• query: de uit te voeren query, geschreven in de Google Visualization API Query Language.

• De waarde voor query moet tussen aanhalingstekens staan of verwijzen naar een cel die de gewenste tekst bevat.

• Zie https://developers.google.com/chart/interactive/docs/querylanguage voor meer informatie over de querytaal.

• koppen [OPTIONEEL]: het aantal koptekstrijen bovenaan de gegevens. Als dit is weggelaten of ingesteld op -1, wordt het aantal geraden op basis van de content van gegevens.

Voorbeelden

Voorbeeldgegevens.

Retourneert rijen die overeenkomen met de opgegeven voorwaarde, via de componenten Select en Where.

Combineert waarden voor Salary uit verschillende rijen, met de componenten Select en Group by.

Verandert verschillende waarden uit kolommen in nieuwe kolommen.

Combineert waarden voor Dept op verschillende rijen en sorteert ze op de hoogste waarden voor Salary.

Geeft het aantal koptekstrijen in het invoerbereik op, zodat een bereik met meerdere koptekstrijen kan worden veranderd in een bereik met één koptekstrij.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.