QUERY-funktio

Suorittaa Google Visualization API Query ‑kielellä kirjoitetun kyselyn kaikelle datalle.

Esimerkkikäyttö

QUERY(A2:E6,"valitse keskiarvo(A) pivot B")

QUERY(A2:E6,F2,FALSE)

Syntaksi

QUERY(data, kysely, [otsikot])

• data – Soluväli, jolle kysely suoritetaan.

• Kussakin data-sarakkeessa voi olla vain loogisia, numeerisia (mukaan lukien päivämäärä-/aikatyypit) tai merkkijonoarvoja.

• Jos sarakkeessa on erilaisia datatyyppejä, enemmistönä oleva datatyyppi määrittää sarakkeen datatyypin kyselytarkoituksiin. Vähemmistönä olevat datatyypit katsotaan nolla-arvoiksi.

• kysely – Suoritettava kysely kirjoitettuna Google Visualization API Query ‑kielellä.

• otsikot[ VALINNAINEN] – Otsikkorivien määrä kohdan data alussa. Jos tämä jätetään pois tai sen arvona on -1, arvo arvataan kohdan data sisällön perusteella.

Esimerkkejä

Luo kopio

Huom. Jokainen esimerkki on omalla välilehdellään.

Esimerkkidata

Select & where

Palauttaa rivit, jotka vastaavat määritettyä ehtoa käyttämällä Select- ja Where-lauseita.

Ryhmittely:

Kokoaa yhteen Salary-arvot eri riveiltä käyttämällä Select- ja Group by ‑lauseita.

Pivot

Muuntaa sarakkeissa olevat erilliset arvot uusiksi sarakkeiksi.

Järjestämisperuste

Kokoaa yhteen Dept-arvot eri riveiltä ja lajittelee ne Salary-kohdan enimmäisarvon perusteella.

Ylätunnisteet

Määrittää syötealueen otsikkorivien määrän. Sen ansiosta useita otsikkoja sisältävien rivialueiden syötteet voidaan muuntaa yksirivisiksi otsikkosyötteiksi.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.