Funktionen QUERY

Kører en Google Visualization API Query Language-forespørgsel på data.

Eksempel på brug

QUERY(A2:E6,"vælg gnsn(A) pivot B")

QUERY(A2:E6,F2,FALSK)

Syntaks

QUERY(data, forespørgsel, [overskrifter])

• data – det celleområde, som forespørgslen skal køres mod.

• Hver kolonne med data kan kun indeholde booleske eller numeriske værdier (inkl. dato/klokkeslæt) eller strengværdier.

• I tilfælde af blandede datatyper i en enkelt kolonne, er det den datatype, der forekommer mest, der bestemmer kolonnens datatype til forespørgselsformål. Datatyper, der forekommer mindre, betragtes som nulværdier.

• forespørgsel – den forespørgsel, der skal udføres, og som er skrevet på Google Visualization API Query Language.

• overskrifter[ VALGFRIT ] – Antal overskriftsrækker i toppen af data. Hvis denne værdi udelades eller angives til -1, bliver værdien gættet ud fra indholdet af data.

Eksempler

Lav en kopi

Bemærk! Hvert eksempel findes på sin egen fane.

Dataudsnit

Vælg og hvor

Returnerer rækker, der matcher den angivne betingelse, ved hjælp af klausulerne Vælg og Hvor.

Gruppér efter

Samler Løn-værdier på tværs af rækker ved hjælp af klausulerne Vælg og Gruppér efter.

Pivot

Transformerer bestemte værdier i kolonner til nye kolonner.

Sortér efter

Samler Afd-værdier på tværs af rækker og sorterer efter den maksimale værdi af Løn.

Overskrifter

Angiver antallet af overskriftsrækker i inputområdet, hvilket gør det muligt at transformere inputområdet for rækker med flere overskrifter til et inputområde med rækker en enkelt overskrift.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.