IMPORTXML

Importeert gegevens uit verschillende typen gestructureerde gegevens, zoals XML, HTML, CSV, TSV en RSS- en ATOM XML-feeds.

Gebruiksvoorbeeld

IMPORTXML("https://nl.wikipedia.org/wiki/Maanlanding"; "//a/@href")

IMPORTXML(A2;B2)

Syntaxis

IMPORTXML(url, xpath_query, locale)

• url: de URL van de te importeren pagina, inclusief protocol (bijvoorbeeld http://).

• De waarde voor url moet tussen aanhalingstekens staan of verwijzen naar een cel die de gewenste tekst bevat.
  • xpath-query: de XPath-query die wordt uitgevoerd op de gestructureerde gegevens.

• locale: Een taal- en regiocode die je gebruikt wanneer je de gegevens parseert. Als u hier niets invoert, wordt de locale van het document gebruikt.

Zie ook

IMPORTRANGE: Importeert een bereik van cellen uit een bepaalde spreadsheet.

IMPORTHTML: Importeert gegevens uit een tabel of lijst in een HTML-pagina.

IMPORTFEED: Importeert een RSS- of ATOM-feed.

IMPORTDATA: Importeert gegevens van een bepaalde URL in de indeling .csv (door komma's gescheiden waarden) of .tsv (door tabs gescheiden waarden).

Meer informatie over hoe je een gegevensverwijzing optimaliseert

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.