IMPORTXML

Importeert gegevens uit verschillende typen gestructureerde gegevens, zoals XML, HTML, CSV, TSV en RSS- en ATOM XML-feeds.

Gebruiksvoorbeeld

IMPORTXML("https://nl.wikipedia.org/wiki/Maanlanding"; "//a/@href")

IMPORTXML(A2;B2)

Syntaxis

IMPORTXML(url; xpath-query)

• url: de URL van de te importeren pagina, inclusief protocol (bijvoorbeeld http://).

• De waarde voor url moet tussen aanhalingstekens staan of verwijzen naar een cel die de gewenste tekst bevat.
  • xpath-query: de XPath-query die wordt uitgevoerd op de gestructureerde gegevens.

Zie ook

IMPORTRANGE: Importeert een bereik van cellen uit een bepaalde spreadsheet.

IMPORTHTML: Importeert gegevens uit een tabel of lijst in een HTML-pagina.

IMPORTFEED: Importeert een RSS- of ATOM-feed.

IMPORTDATA: Importeert gegevens van een bepaalde URL in de indeling .csv (door komma's gescheiden waarden) of .tsv (door tabs gescheiden waarden).