IMPORTRANGE

Importerer et celleområde fra et angitt regneark.

Eksempler på bruk

IMPORTRANGE("https://docs.google.com/spreadsheets/d/abcd123abcd123", "ark1!A1:C10")

IMPORTRANGE(A2;"B2")

Syntaks

IMPORTRANGE(nettadresse_til_regneark; områdestreng)

• nettadresse_til_regneark – nettadressen til regnearket dataene skal importeres fra.

• Verdien for nettadresse_til_regneark må enten stå i anførselstegn eller være en referanse til en celle som inneholder nettadressen til et regneark.
  • områdestreng – en streng med formatet "[arknavn!]område" (f.eks. "Ark1!A2:B6" eller "A2:B6") som angir området som skal importeres.

• arknavn-komponenten i områdestreng er valgfri. Som standard importerer IMPORTRANGE det angitte området i det første regnearket.

• Verdien for områdestreng må enten stå i anførselstegn eller være en referanse til en celle som inneholder den relevante teksten.

Tekniske detaljer og anbefalte fremgangsmåter

Hvis IMPORTRANGE oppdateres i kildedokumentet, blir alle åpne måldokumenter lastet inn på nytt, og du ser en grønn fremdriftslinje for innlastingen. IMPORTRANGE-funksjonen venter også til beregningene er fullført i kildedokumentet, før den returnerer resultater til måldokumentet – også når det ikke skal utføres noen beregning i kildeområdet.

Anbefalte fremgangsmåter

• Begrens antallet målark, siden hvert målark må lese fra kildearket.
  • Du bør omstrukturere og konsolidere resultatet før du bruker IMPORTRANGE – spesielt når du importerer fra ark som oppdateres ofte.
    • La oss for eksempel si at du vil beregne summen av 1 000 000 rader fra et annet regneark. Det går raskere å beregne summen i det regnearket og deretter bruke IMPORTRANGE til å hente enkeltsummen, enn å bruke IMPORTRANGE til å overføre alle de 1 000 000 radene med data direkte, for deretter å beregne summen av disse i målarket. Med den førstnevnte metoden blir data konsolidert og aggregert for IMPORTRANGE før de overføres.

IMPORTRANGE-oppdateringer kan forplante seg til andre ark når du kjeder sammen ark. Hvis ark B inneholder IMPORTRANGE(ark A) og ark C inneholder IMPORTRANGE(ark B), opprettes en kjede. Alle oppdateringer av ark A fører til at ark B og ark C lastes inn på nytt.

Anbefalte fremgangsmåter

• Begrens sammenkjeding av IMPORTRANGE over flere ark.
  • Unngå sløyfer med IMPORTRANGE. Sløyer kan for eksempel oppstå hvis du bruker IMPORTRANGE i flere regneark som henviser til hverandre: La oss si at data i regneark A bruker IMPORTRANGE for å hente data fra regneark B, samtidig som regneark B også bruker IMPORTRANGE på data fra regneark A. Da opprettes en sløyfe mellom arkene der hvert av dem kontinuerlig prøver å henvise til det andre, og ingen faktiske data blir generert.
  • Det tar litt tid fra endringen utføres i kildearket, til den gjenspeiles i det berørte arket. Dette betyr at flere lag av IMPORTRANGE i flere sammenkjedede dokumenter kan medføre lange ventetider fra kildearket oppdateres til resultatene vises i det berørte arket.

IMPORTRANGE lastes inn på nytt når et dokument åpnes for første gang eller er åpnet de siste 5 minuttene. Som med kjeden av oppdateringer krever dette at IMPORTRANGE «vekker» alle dokumentene den importerer fra.

Anbefalte fremgangsmåter

• Merk at det kan ta litt tid å oppdatere dokumenter som blir aktive. Vurder å begrense sammenkjeding av IMPORTRANGE

Tillatelse og tilgang

Regneark må uttrykkelig gis tillatelse til å hente data fra andre regneark ved hjelp av IMPORTRANGE. Den første gangen målarket henter data fra et nytt kildeark, blir brukeren bedt om å gi tillatelse.
Hvis du prøver å bruke IMPORTRANGE til å overføre data fra et regneark du eier, vises denne meldingen:
You need to connect these sheets error message
  1. Vent i noen sekunder etter at du har fullført IMPORTRANGE-funksjonen.
  2. En #REF!-feilmelding åpnes med teksten «Du må koble sammen disse arkene. Gi tilgang.»
  3. For å gi tillatelsen til kilderegnearket, klikk på Gi tilgang.

Hvis du prøver å bruke IMPORTRANGE til å overføre data fra et regneark du ikke eier, vises denne meldingen etter noen sekunder:

You don't have permissions to access that sheet message

1. Skriv inn nettadressen til kilderegnearket i nettleseren.
  2. Be om tilgang til regnearket.
  3. Vent til eieren av regnearket gir deg tilgang.
Når tilgangen er gitt, kan alle som har redigeringstilgang til målregnearket, bruke IMPORTRANGE til å hente data fra en hvilken som helst del av kilderegnearket. Tilgangen gjelder inntil brukeren som ga tilgangen, blir fjernet fra kilden. Merk at tilgangen som gis til målarket, teller mot delingsgrensen på 600 brukere for kildearket.

Ytelse

IMPORTRANGE er en funksjon som bruker eksterne data – på samme måte som IMPORTXML og GOOGLEFINANCE. Det betyr at den krever en internettilkobling for å fungere. Regneark må laste ned hele området til datamaskinen din. Derfor kan et tregt nettverk påvirke funksjonen, og maksimalt 10 MB data kan mottas for hver forespørsel. Hvis du opplever treg ytelse med IMPORTRANGE, kan det være lurt å begrense størrelsen på de importerte områdene. Eventuelt kan du legge summerende beregninger i kildedokumentet for å redusere mengden data som må overføres til det lokale regnearket, slik at en større del av beregningen kan gjøres eksternt.

Tips: Du kan bruke andre verktøy. Google Apps-skript kan lese fra andre dokumenter og kan utløses ved redigering og i henhold til forhåndsdefinerte tidsplaner. Tilkoblede ark inneholder tidsplaner for ny innlasting, og de er også bedre egnet for innlasting og import av større datasett.

Bruksgrenser

Loading data may take a while because of the large number of requests error message

Når IMPORTRANGE-funksjonene skaper for mye trafikk, kan det hende du ser meldingen «Laster inn» i cellen, med den detaljerte feilmeldingen «Det kan ta litt tid å laste inn dataene på grunn av det store antallet forespørsler. Prøv å redusere mengden IMPORTHTML-, IMPORTDATA-, IMPORTFEED- eller IMPORTXML-funksjoner i alle regneark du har opprettet.»
Grensene styres av personen som opprettet dokumentet. Hver bruker må vurdere den samlede bruken av importfunksjoner i alle åpne dokumenter hen oppretter. Endringer som utføres av personer med redigeringstilgang, kan også telle mot kvoten din.
For å løse feilen anbefaler vi at brukerne reduserer frekvensen for forespørsler om oppdatering av data i importfunksjonen. Hvis for eksempel resultatverdien for argumentet i =IMPORTRANGE(argument) endres ofte, kan det bli utstedt mange eksterne kall, noe som kan føre til at hastigheten strupes.

Oppdatering av data

Google Regneark sikrer at Regneark-brukere får oppdaterte data, samtidig som bruken holdes på et rimelig nivå. IMPORTRANGE ser automatisk etter oppdateringer hver time mens dokumentet er åpent, selv om det ikke skjer endringer i formelen eller regnearket. Hvis du sletter, leser eller overskriver cellene med den samme formelen, utløses en ny innlasting av funksjonene. Hvis du åpner dokumentet og laster det inn på nytt, blir det ikke utløst noen ny innlasting for IMPORTRANGE.

Flyktighet

Når du bruker IMPORTRANGE, kan det hende du får feilmeldingen «#FEIL» i en celle, med den detaljerte feilmeldingen «Denne funksjonen kan ikke referere til en celle med , TILFELDIG eller TILFELDIGMELLOM.» Importfunksjoner kan ikke direkte eller indirekte henvise til en flyktig funksjon som , TILFELDIG eller TILFELDIGMELLOM. På denne måten unngås overbelastning av brukernes regneark, siden disse flyktige funksjonene oppdateres ofte.
This function is not allowed to reference a cell with NOW(), RAND(), or RANDBETWEEN() error message
Tips: Det eneste unntaket er IDAG-funksjonen, som er flyktig, men ikke oppdateres mer enn én gang om dagen.

Vi anbefaler at du gjør dette:

1. Kopier resultatet av de flyktige funksjonene.
  2. Bruk Lim inn (flere valg) og så Kun verdier.
  3. Henvis til disse statiske verdiene.

Hvis du gjør dette, blir alle verdiene statiske. Hvis du for eksempel kopierer -resultater og velger «Lim inn (flere valg)» for å sette dem inn som verdier, kommer ikke de innlimte verdiene til å endre seg lenger.

Hvis du fortsatt har spørsmål, kan du gå til brukerforumet for Google Dokumenter-apper for å få hjelp.

Se også

IMPORTXML: Importerer data fra en av flere mulige datatyper, deriblant XML, HTML, CSV, TSV og RSS- og ATOM-XML-strømmer.

IMPORTHTML: Importerer data fra en tabell eller liste på en HTML-side.

IMPORTFEED: Importerer en RSS- eller ATOM-strøm.

IMPORTDATA: Importerer data fra en oppgitt nettadresse i CSV-format (kommadelte verdier) eller TSV-format (tabulatordelte verdier).

Finn ut hvordan du optimaliserer datareferanser.