IMAGE

Indsætter et billede i en celle.

Vigtigt! Du kan kun bruge webadresser, der ikke hostes på drive.google.com. SVG-filformatet understøttes ikke.

Begrænsninger vedrørende flygtige funktioner: Du må ikke direkte eller indirekte henvise til en flygtig funktion i basiswebadressen, den faste del af websitets adresse, i funktionen IMAGE.

• NU(), SLUMP(), RANDARRAY(), SLUMPMELLEM() er eksempler på flygtige funktioner.

Eksempel på brug

IMAGE("https://www.google.dk/images/srpr/logo3w.png")

IMAGE(A2,2)

IMAGE(A2,4,120,200)

Syntaks

IMAGE(webadresse, [tilstand], [højde], [bredde])

• webadresse – webadressen til billedet, herunder protokollen (f.eks. http://).

• Værdien for webadresse skal enten angives i anførselstegn eller være en reference til en celle, der indeholder den relevante tekst.
  • tilstand[ VALGFRIT – 1 som standard ] – Størrelsestilstanden for billedet

• 1 ændrer størrelsen på billedet, så det passer ind i cellen, og billedformatet bevares.

• 2 strækker eller komprimerer billedet, så det passer ind i cellen, idet billedformatet ignoreres.

• 3 bevarer billedet i den originale størrelse, hvilket kan medføre beskæring.

• 4 tillader specifikationen af en tilpasset størrelse.

• Bemærk, at der ikke er nogen tilstand, der ændrer størrelsen på cellen, så den tilpasses billedet.

• højde[ VALGFRIT ] – Billedets højde i pixels. tilstand skal indstilles til 4 for at indstille en tilpasset højde.

• bredde[ VALGFRIT ] – Billedets bredde i pixels. tilstand skal indstilles til 4 for at indstille en tilpasset bredde.

Eksempler

Indsætter et billede i en celle.

Relaterede ressourcer

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.