GOOGLETRANSLATE

Översätter text från ett språk till ett annat.

Exempelanvändning

GOOGLETRANSLATE("Hej världen";"sv";"es")

GOOGLETRANSLATE(A2;B2;C2)

GOOGLETRANSLATE(A2)

Syntax

GOOGLETRANSLATE(text; [source_language; target_language])

• text – texten som ska översättas.

• Värdet för text måste antingen anges inom citationstecken eller vara en referens till en cell som innehåller lämplig text.
  • source_language[VALFRITT – auto som standard] – källspråkets språkkod med två bokstäver, t.ex. ”en” för engelska, ”ko” för koreanska eller ”auto” för automatiskt identifiering av språket.

• Om source_language inte anges måste även target_language utelämnas.
  • target_language[VALFRITT – systemspråket som standard] – målspråkets språkkod med två bokstäver, t.ex. ”en” för engelska eller ”ja” för japanska.

Se även

DETECTLANGUAGE: Identifierar språket som används i texten inom angivet område.

Exempel

Översätter text i det angivna intervallet från ett källspråk till målspråk.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.