LINK

Opretter et hyperlink i en celle.

Eksempel på brug

LINK("http://www.google.dk","Google")

Syntaks

LINK(webadresse, [linktekst])

• webadresse – den fulde webadresse til destinationssiden angivet i anførselstegn eller en reference til en celle, der indeholder en sådan webadresse.

• Kun bestemte linktyper er tilladt. http://, https://, mailto:, aim:, ftp://, gopher://, telnet://, and news:// er tilladt. Andre er udtrykkeligt forbudt. Hvis der er angivet en anden protokol, vises linktekst i cellen, men ikke med hyperlink.

• Hvis der ikke er angivet nogen protokol, antages den at være http:// og sættes foran webadresse.

• linktekst[ VALGFRIT – webadresse som standard ] – Den tekst, der skal vises i cellen som linket, og angivet i anførselstegn, eller en reference til en celle, der indeholder en sådan linktekst.

• Hvis linktekst er en reference til en tom celle, vises webadresse som et link, hvis den er gyldig, og ellers som almindelig tekst.

• Hvis linktekst er den tomme strenglitteral (""), vises cellen som tom, men linket er stadig tilgængeligt ved at klikke på eller flytte til cellen.

Noter

• Hvis du ikke angiver webadresse (eller linktekst, hvis den er angivet) i anførselstegn, vil det forårsage en fejl.

• Google Sheets konverterer automatisk de mest gyldige webadressetyper, når de indtastes i en celle, uden at skulle bruge denne funktion.

Eksempler

Opretter et hyperlink inde i cellen for angivet celletekst.

Lav en kopi

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.