HYPERKOBLING (HYPERLINK)

Oppretter en hyperlink inne i en celle.

Eksempler på bruk

HYPERKOBLING("http://www.google.com/","Google")

Syntaks

HYPERKOBLING(nettadresse; [linketikett])

• nettadresse – den fullstendige nettadressen til linkplasseringen, omsluttet av anførselstegn, eller en referanse til en celle som inneholder en slik nettadresse.

• Kun enkelte linktyper tillates. http://, https://, mailto:, aim:, ftp://, gopher://, telnet:// og news:// tillates. Andre typer tillates ikke. Hvis en annen protokoll er angitt, vises linketikett i cellen, men den utgjør ingen hyperlink.

• Hvis ingen protokoll er angitt, antas den å være http://, og denne legges til foran nettadresse.

• linketikett[VALGFRITT – nettadresse som standard] – teksten som skal vises i anførselstegn som linken i cellen, eller en referanse til en celle som inneholder en slik etikett.

• Hvis linketikett er en referanse til en tom celle, vises nettadresse som en link hvis den er gyldig. Ellers vises den som ren tekst.

• Hvis linketikett er en tom strenglitteral (""), ser cellen ut som den er tom, men det er fortsatt mulig å åpne linken ved å klikke på eller gå til cellen.

Merknader

• Hvis du ikke setter nettadresse (eller linketikett, hvis dette blir oppgitt) i anførselstegn, fører det til en feil.

• I Google Regneark blir de fleste gyldige nettadressetyper som skrives inn i en celle, konvertert automatisk, uten at det er nødvendig å bruke denne funksjonen.

Eksempler

Oppretter en hyperlink inne i cellen for den angitte celleteksten.

Lag en kopi

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.