ADRES (ADDRESS)

Retourneert een celverwijzing als een tekenreeks.

Gebruiksvoorbeeld

ADRES(1;2)

ADRES(1;2;4;ONWAAR)

ADRES(1;2;;;"Sheet2")

Syntaxis

ADRES(rij; kolom; [absolute_relatieve_modus]; [notatie_a1_gebruiken]; [blad])

• rij: het rijnummer van de celverwijzing.

• kolom: het kolomnummer (geen naam) van de celverwijzing. A is kolom nummer 1.

• absolute_relatieve_modus [OPTIONEEL - standaardwaarde 1]: geeft aan of de verwijzing naar de rij/kolom absoluut is. 1 is absolute rij en kolom (bijvoorbeeld $A$1), 2 is absolute rij en relatieve kolom (A$1), 3 is relatieve rij en absolute kolom ($A1) en 4 is relatieve rij en kolom (A1).

• notatie_a1_gebruiken [OPTIONEEL - standaardwaarde WAAR]: een booleaanse waarde die aangeeft of de notatie A1 wordt gebruikt (TRUE) of de notatie R1C1 (FALSE).

• blad [OPTIONEEL - standaard afwezig]: een tekenreeks die aangeeft naar welk blad het adres verwijst.

Opmerkingen

• Als u optionele parameters zoals blad gebruikt, moet u opletten dat u puntkomma's invoegt om aan te geven welke parameter u instelt.

Zie ook

VERSCHUIVING: Retourneert een verwijzing naar een bereik die een opgegeven aantal rijen en kolommen is verschoven ten opzichte van de oorspronkelijke celverwijzing.

VERGELIJKEN: Retourneert de relatieve positie van een item in een bereik dat overeenkomt met een opgegeven waarde.

INDEX: Retourneert de inhoud van een cel die wordt gedefinieerd met een rij- en kolomverschuiving.

Voorbeelden

Geeft als resultaat het adres van een cel (verwijzing) als tekst, overeenkomstig de opgegeven rij- en kolomnummers, met verschillende soorten verwijzing.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.