OMFEL (IFERROR)

Returnerar det första argumentet om det inte är ett felvärde, annars returneras det andra argumentet om det finns eller tomt om det inte finns ett andra argument.

Exempel

Kopiera

Obs! Alla exempel finns på en egen flik.

Exempelanvändning

OMFEL(A1;"Fel i cell A1")

OMFEL(A2)

Allmän användning

Returnerar ett tomt värde om test är ett fel och värde är null; returnerar värde om test är ett fel och värde inte är null; returnerar test om det inte är ett fel.

Pris per enhet

Returnerar värdet 0 vid beräkning av pris per enhet där Antal är null.

Elevbetyg

Returnerar det angivna felmeddelandet vid sökning efter elevens Betyg där Student-id inte finns.

Syntax

IFERROR(value, [value_if_error])

• value – värdet som returneras om value i sig inte är ett fel.

• värde_om_fel[VALFRITT – tomt som standard] – värdet som returneras av funktionen om värde är ett fel.

Anmärkningar

• IFERROR(exp1,exp2) motsvarar logiskt IF(NOT(ISERROR(exp1)),exp1,exp2). Säkerställ att detta är det önskade beteendet.

Se även

ÄRSAKNAD: Kontrollerar om ett värde är felet #N/A.

ÄRFEL: Kontrollerar om ett värde är ett fel.

ÄRF: Kontrollerar om ett värde är ett annat fel än #N/A.

OM: Returnerar ett värde om ett logiskt uttryck är TRUE och ett annat om det är FALSE.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.