SPARKLINE

Skapar ett miniatyrdiagram i en enskild cell.

Exempelanvändning

SPARKLINE(A1:F1)

SPARKLINE(A2:E2;{"charttype"\"bar";"max"\40})

SPARKLINE(A2:E2;A4:B5)

SPARKLINE(A1:A5; {"charttype"\"column"; "axis"\ true; "axiscolor"\ "red"})

Syntax

SPARKLINE(data; [alternativ])

• data – området eller matrisen som innehåller data att plotta.

• alternativ[VALFRITT] – ett intervall eller en matris med valfria inställningar och tillhörande värden som används för att anpassa diagrammet.

• Om det refererar till ett område bör alternativ vara två celler brett, med alternativet i den första cellen och alternativets värde i den andra cellen.

• Alternativet "charttype" anger typen av diagram som ska plottas, inklusive:

• "line" för ett linjediagram (standard)
      • "bar" för ett liggande stapeldiagram
      • "column" för ett kolumndiagram
      • "winloss" för en speciell typ av kolumndiagram som plottar två möjliga resultat: positivt och negativt (som krona eller klave när du singlar slant).
    • För linjediagram:

• "xmin" anger det lägsta värdet längs den horisontella axeln.

• "xmax" anger det högsta värdet längs den horisontella axeln.

• "ymin" anger det lägsta värdet längs den vertikala axeln.

• "ymax" anger det högsta värdet längs den vertikala axeln.

• "color" anger färgen på linjen.
      • "empty" anger hur tomma celler ska behandlas. Möjliga motsvarande värden är bl.a: "zero" eller "ignore".
      • "nan" anger hur celler utan numerisk data ska behandlas. Alternativen är: "convert" och "ignore".
      • "rtl" avgör om diagrammet ska renderas från höger till vänster. Alternativen är true eller false.
      • "linewidth" avgör hur tjock linjen ska vara i diagrammet. Ett högre värde ger en tjockare linje.
    • För miniatyrdiagram med kolumner och winloss:

• "color" anger färgen på kolumnerna i diagrammet.
      • "lowcolor" anger färgen på det lägsta värdet i diagrammet
      • "highcolor" anger färgen på det högsta värdet i diagrammet
      • "firstcolor" anger färgen på den första kolumnen
      • "lastcolor" anger färgen på den sista kolumnen
      • "negcolor" anger färgen på alla negativa kolumner
      • "empty" anger hur tomma celler ska behandlas. Möjliga motsvarande värden är bl.a: "zero" eller "ignore".
      • "nan" anger hur celler utan numerisk data ska behandlas. Alternativen är: "convert" och "ignore".
      • "axis" avgör om en axel behöver ritas (true/false)
      • "axiscolor" anger färgen på axeln (om tillämpligt)
      • "ymin" anger det lägsta anpassade datavärdet som ska användas för att justera kolumnernas höjd (inte tillämpligt för win/loss)
      • "ymax" anger det högsta anpassade datavärdet som ska användas för att justera kolumnernas höjd (inte tillämpligt för win/loss)
      • "rtl" avgör om diagrammet ska renderas från höger till vänster. Alternativen är true eller false.
    • För stapeldiagram:

• "max" anger det högsta värdet längs den horisontella axeln.
      • "color1" anger den första färgen på staplar i diagrammet.
      • "color2" anger den andra färgen på staplar i diagrammet.
      • "empty" anger hur tomma celler ska behandlas. Möjliga motsvarande värden är bl.a: "zero" eller "ignore".
      • "nan" anger hur celler utan numerisk data ska behandlas. Alternativen är: "convert" och "ignore".
      • "rtl" avgör om diagrammet ska renderas från höger till vänster. Alternativen är true eller false.

Kommentar

• Färger kan antingen skrivas med färgens namn (t.ex. "green") eller som hex-kod (t.ex. "#3D3D3D").
  • Om du vill ändra färgen på ett linjediagram ändrar du teckenfärgen i cellen.

Se även

IMAGE: Infogar en bild i en cell.

GOOGLEFINANCE: Hämtar aktuell eller historisk värdepappersinformation från Google Ekonomi.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.