GOOGLEFINANCE

Noutaa arvopapereiden nykyiset tai aiemmat tiedot Google Financesta.

Esimerkkikäyttö

GOOGLEFINANCE("NASDAQ:GOOG", "price", DATE(2014,1,1), DATE(2014,12,31), "DAILY")

GOOGLEFINANCE("NASDAQ:GOOG","price",TODAY()-30,TODAY())

GOOGLEFINANCE(A2,A3)

Syntaksi

GOOGLEFINANCE(ticker, [määrite], [start_date], [end_date|num_days], [interval])

• ticker on arvopaperin ticker-symboli. Jotta tulokset olisivat tarkkoja ja epäjohdonmukaisuuksilta vältytään, sekä pörssisymbolia että ticker-symbolia pitää käyttää. Käytä esimerkiksi arvoa "NASDAQ:GOOG" arvon "GOOG" sijaan.

• Jos pörssisymbolia ei ole määritetty, GOOGLEFINANCE valitsee pörssin puolestasi.

• Reuters Instrument ‑koodeja ei enää tueta. Esimerkiksi tunnukset 123.TO ja XYZ.AX eivät toimi. Käytä sen sijaan muotoa TSE:123 tai ASX:XYZ.

• Kaikkia ominaisuuksia ei tällä hetkellä tueta.

• Valitsemasi määrite [ VALINNAINEN – oletuksena "price" ] noutaa ticker-tietoja Google Financesta, ja määrite tarvitaan, jos päivämäärä on osoitettu.

• Käytä jotain seuraavista määritteistä hakeaksesi reaaliaikaista dataa:

• "price" – reaaliaikainen kurssi, jonka viive on enintään 20 minuuttia

• "priceopen" – pörssin avauskurssi

• "high" – nykyisen päivän ylin kurssi

• "low" – nykyisen päivän alin kurssi

• "volume" – nykyisen päivän kaupankäynnin vaihto

• "marketcap" – osakkeen markkina-arvo

• "tradetime" – viimeisimmän kaupan aika

• "datadelay" – reaaliaikaisen datan viive

• "volumeavg" – keskimääräinen päivittäinen vaihto

• "pe" – P/E-luku

• "eps" – osakekohtainen tulos (EPS)

• "high52" – 52 viikon ylin kurssi

• "low52" – 52 viikon alin kurssi

• "change" – kurssin muutos verrattuna edellisen pörssipäivän päätöskurssiin

• "beta" – beetakerroin

• "changepct" – kurssin muutos prosentteina verrattuna edellisen pörssipäivän päätöskurssiin

• "closestyest" – edellisen päivän päätöskurssi

• "shares" – jäljellä olevien osakkeiden määrä

• "currency" – arvopaperin valuutta, valuutoilla ei ole kaupankäyntiaikoja, joten määritteillä open, low, high ja volume ei voi hakea arvoja tällä argumentilla.

• Käytä jotain seuraavista määritteistä hakeaksi aiempaa dataa:

• "open" – valittujen päivien avauskurssi

• "close" – valittujen päivien päätöskurssi

• "high" – valittujen päivien ylin kurssi

• "low" – valittujen päivien alin kurssi

• "volume" – valittujen päivien vaihto

• "all" – kaikki edelliset.

• Käytä jotain seuraavista määritteistä hakeaksesi sijoitusrahaston dataa:

• "closestyest" – edellisen päivän päätöskurssi

• "date" – päivämäärä, jolloin nettoarvo on raportoitu

• "returnytd" – vuosituotto (YTD)

• "netassets" – nettoarvo

• "change" – viimeisimmän raportoidun ja välittömästi sitä edeltävän nettoarvon välinen muutos

• "changepct" – nettoarvon muutos prosentteina

• "yieldpct" – tuottoa kuvaava distribution yield -luku, joka saadaan laskemalle yhteen edeltävän 12 kuukauden tuotto (osinko- ja korkotuotto) ja nettoarvon kasvu ja jakamalla tämä summa edellisen kuun nettoarvolla

• "returnday" – yhden päivän tuotto yhteensä

• "return1" – yhden viikon tuotto yhteensä

• "return4" – neljän viikon tuotto yhteensä

• "return13" – 13 viikon tuotto yhteensä

• "return52" – 52 viikon (vuosi) tuotto yhteensä

• "return156" – 156 viikon (3 vuotta) tuotto yhteensä

• "return260" – 260 viikon (5 vuotta) tuotto yhteensä

• "incomedividend" – viimeisin maksettu osinkotuotto

• "incomedividenddate" – viimeisimmän maksetun osinkotuoton päivämäärä

• "capitalgain" – viimeisin maksettu myyntivoitto

• "morningstarrating" – Morningstar-luokitus

• "expenseratio" – rahaston kulusuhde.

• start_date [VALINNAINEN] on aiemman datan haun aloituspäivä.

• Jos start_date on määritetty mutta arvoja end_date|num_days ei, vain yhden päivän tiedot haetaan.
  • end_date|num_days [ VALINNAINEN ] on aiemman datan haun lopetuspäivä tai datan hakua varten määritettävien päivien määrä arvosta start_date alkaen.

• interval [VALINNAINEN] on datan hakutiheys, joko "DAILY" tai "WEEKLY".

• interval voi vaihtoehtoisesti olla 1 tai 7. Muita numeerisia arvoja ei hyväksytä.

Huomioitavaa

Käyttörajoitukset: Dataa ei ole tarkoitettu rahoitusalan ammattilaisten tai rahoitusalan ulkopuolisten yritysten (myös viranomaisten) asiantuntijoiden käyttöön. Kolmannen osapuolen datantarjoaja voi veloittaa ammattikäytöstä lisenssimaksuja.

• Kaikki arvot pitää merkitä lainausmerkkeihin, tai niiden pitää viitata tekstiä sisältäviin soluihin.
    Tärkeää: Poikkeustilanne on, kun määritteet interval ja end_date|num_days ilmoitetaan numeroina.

• Reaaliaikaiset tulokset palautetaan arvona yhden solun sisälle. Aiempi data, myös vain yhdelle päivälle, palautetaan laajennettuna taulukkona, jossa on sarakeotsikot.

• Jotkin määritteet eivät välttämättä tuota tuloksia kaikille symboleille.

• Jos jokin päivämääräparametri määritetään, pyyntö käsitellään aiempana datana ja vain aiemman datan määräitteet hyväksytään.
  • GOOGLEFINANCE on saatavilla vain englanninkielisenä, eikä se tue useimpia kansainvälisiä vaihtokursseja.

• Aiempaa dataa ei voi ladata, eikä siihen pääse Sheets APIn tai Apps-skriptin kautta. Jos yrität tehdä niin, laskentataulukossa näkyy vastaavien solujen arvojen paikalla #N/A-virhe.

• Tarjouksia ei hankita kaikilta markkinoilta, ja niissä voi olla jopa 20 minuutin viive. Tiedot annetaan "sellaisinaan" ja vain tiedoksi, ei kaupankäyntitarkoitukseen tai neuvoksi.

• Google käsittelee GOOGLEFINANCEEN lisätyt päivämäärät UTC-aikavyöhykkeen mukaan. Jos valittu pörssi sulkeutuu ennen kyseistä aikaa, aikaa voidaan siirtää päivällä.

Esimerkkejä

Luo kopio

Tärkeää: Jokainen esimerkki on omalla välilehdellään.

Yleinen käyttö

Noutaa pörssitiedot Google Financesta.

Yleiset määritteet

Aiempi pörssidata

Noutaa aiemmat pörssitiedot määritettyjen päivämäärien mukaisesti Google Financesta.

Sijoitusrahastot

Sijoitusrahastojen yleiset määritteet.

Valuutan vaihtokurssin trendit

Luo solun sisälle kaavion, joka kuvaa valuutan vaihtokurssin trendiä 30 viime päivän aikana GoogleFinancen noutaman datan perusteella.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.