DETECTLANGUAGE

Identifierar språket som används i texten inom angivet område.

Exempelanvändning

DETECTLANGUAGE(A2:A7)

DETECTLANGUAGE("Bonjour")

DETECTLANGUAGE(A2)

Syntax

DETECTLANGUAGE(text_eller_intervall)

• text_eller_intervall – texten eller en referens till celler med texten som ska utvärderas.

• Om text_eller_intervall anges som ett intervall måste det vara ett endimensionellt kolumnintervall.

Kommentarer

• Om det angivna intervallet innehåller flera språk utvärderas den första texten som hittas.

Se även

GOOGLETRANSLATE: Översätter text från ett språk till ett annat.

Exempel

Godkänner både strängar i celler och cellreferenser som parametrar och returnerar språkkoden.

Kantfall.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.