DETECTLANGUAGE

Identificeert de taal die wordt gebruikt in de tekst binnen het opgegeven bereik.

Gebruiksvoorbeeld

DETECTLANGUAGE(A2:B7)

DETECTLANGUAGE("Bonjour")

DETECTLANGUAGE(A2)

Syntaxis

DETECTLANGUAGE(tekst_of_bereik)

• tekst_of_bereik: de tekst of verwijzing naar cellen met tekst die wordt geëvalueerd.

• Als tekst_of_bereik wordt opgegeven als een bereik, moet het een eendimensionaal kolombereik zijn.

Opmerkingen

• Als het opgegeven bereik meerdere talen bevat, wordt de taal van de eerst gevonden tekst geretourneerd.

Zie ook

GOOGLETRANSLATE: Vertaalt tekst tussen twee talen.

Voorbeelden

Accepteert een tekenreeks in de formule of een celverwijzing als parameter en geeft als resultaat de taalcode.

Twijfelgevallen.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.