ARRAYFORMULA

Maakt het mogelijk om waarden die door een matrixformule worden geretourneerd, weer te geven in meerdere rijen en/of kolommen en om niet-matrixfuncties te gebruiken met matrices.

Gebruiksvoorbeelden

ARRAYFORMULA(SOM(ALS(A1:A10>5; A1:A10; 0)))

ARRAYFORMULA(A1:C1+A2:C2)

Syntaxis

ARRAYFORMULA(matrixformule)

• matrixformule: een bereik, een wiskundige uitdrukking met één celbereik of meerdere bereiken van dezelfde grootte, of een functie die een resultaat met meer dan één cel retourneert.

Opmerkingen

• Veel matrixformules worden automatisch uitgebreid naar de naastliggende cellen, zodat het niet nodig is om ARRAYFORMULA expliciet te gebruiken.

• Als je bij het invoeren van een formule op Ctrl+Shift+Enter drukt, wordt ARRAYFORMULA automatisch aan het begin van de formule toegevoegd.

• Matrixformules kunnen niet worden geëxporteerd.

Zie ook

ARRAY_CONSTRAIN: Beperkt het matrixresultaat tot een opgegeven grootte.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.