ARRAYFORMULA

Mahdollistaa matriisikaavojen palauttamien arvojen näyttämisen useina riveinä ja/tai sarakkeina sekä muiden kuin matriisitoimintojen käyttämisen matriiseissa.

Esimerkkikäyttö

ARRAYFORMULA(SUMMA(JOS(A1:A10>5, A1:A10, 0)))

ARRAYFORMULA(A1:C1+A2:C2)

Syntaksi

ARRAYFORMULA(taulukkokaava)

• taulukkokaava ⁢– Matemaattisen lausekkeen merkkijono, joka käyttää yhtä soluväliä tai useita samankokoisia välejä tai toiminto, joka palauttaa yhtä solua suuremmat tulokset.

Huomautuksia

• Monet taulukkokaavat laajenevat automaattisesti läheisiin soluihin, jolloin ARRAYFORMULA-funktiota ei tarvitse kirjoittaa erikseen.

• Kun painat kaavan muokkauksen aikana Ctrl + Vaihto + Enter, kaavan alkuun lisätään automaattisesti ARRAYFORMULA(.

• Huomaa, että taulukkokaavoja ei voi viedä.

Katso myös

ARRAY_CONSTRAIN: Rajaa taulukon tuloksen tiettyyn kokoon.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.