ARRAYFORMULA

Gør det muligt at vise de værdier, der returneres fra en matrixformel, i flere rækker og/eller kolonner og gør det muligt at bruge ikke-matrix funktioner med matrixer.

Eksempel på brug

ARRAYFORMULA(SUM(IF(A1:A10>5; A1:A10; 0)))

ARRAYFORMULA(A1:C1+A2:C2)

Syntaks

ARRAYFORMULA(matrixformel)

• matrixformel – Et områdenavn, et matematisk udtryk, der bruger et områdenavn eller flere områdenavne med samme størrelse, eller en funktion, der returnerer et resultat, der er større end én celle.

Noter

• Mange matrixformler udvides automatisk til naboceller og overflødiggør derfor den eksplicitte brug af ARRAYFORMULA.

• Hvis du trykker på Ctrl+Shift+Enter, når du redigerer en formel, tilføjes ARRAYFORMULA( automatisk i starten af formlen.

• Vær opmærksom på, at matrixformler ikke kan eksporteres.

Se også

ARRAY_CONSTRAIN: Begrænser et matrixresultat til en angivet størrelse.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.