SCHATK.REND (TBILLYIELD)

Berekent het rendement van Amerikaans schatkistpapier op basis van prijs.

Gebruiksvoorbeeld

SCHATK.REND(DATUM(2010;1;2); DATUM(2010;12;31); 98,45)

SCHATK.REND(A2;B2;C2)

Syntaxis

SCHATK.REND(aankoopdatum; vervaldatum; prijs)

• aankoopdatum: de aankoopdatum van een waardepapier is de datum na de uitgifte waarop het waardepapier eigendom wordt van de koper.

• vervaldatum: de vervaldatum of de einddatum van het waardepapier, wanneer het kan worden ingewisseld tegen de nominale waarde.

• prijs: de prijs waarvoor het waardepapier is aangeschaft.

Opmerkingen

• aankoopdatum en vervaldatum moeten worden ingevoerd met DATUM, TO_DATE of een andere datumfunctie en niet door datums als tekst in te voeren.

• SCHATK.REND is gelijk aan het toepassen van REND.DISCONTO waarbij de weggelaten parameters worden ingevuld volgens conventies voor Amerikaans schatkistpapier.

Zie ook

REND.DISCONTO: Berekent het jaarlijkse rendement van een (niet-rentedragend) waardepapier op discontobasis, op basis van de prijs.

RENDEMENT: Berekent het jaarlijkse rendement van een waardepapier waarover periodiek rente wordt uitgekeerd, bijvoorbeeld Amerikaanse staatsobligaties, op basis van de prijs.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.