BET (PMT)

Berekent de periodieke betaling voor een investering met jaarrente op basis van periodieke betalingen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.

Gebruiksvoorbeelden

BET(0.05/12, 30*12, 100000)

BET(2,12,100)

BET(A2,B2,C2,D2,1)

Syntaxis

BET(rate, number_of_periods, present_value, [future_value, end_or_beginning])

• rente: de rentevoet.

• aantal_perioden: het aantal uit te voeren betalingen.

• huidige_waarde: de huidige waarde van de annuïteit.

• toekomstige_waarde [OPTIONEEL]: de toekomstige waarde die resteert nadat de laatste betaling is uitgevoerd.

• einde_of_begin [OPTIONEEL - standaardwaarde 0]: of betalingen zijn verschuldigd aan het einde (0) of aan het begin (1) van elke periode.

Opmerkingen

• Let op dat u dezelfde tijdseenheden gebruikt voor rente en aantal_perioden. Bijvoorbeeld: een driejarige lening voor een auto wordt per maand afbetaald. In dat geval moet het jaarlijkse rentepercentage door 12 worden gedeeld en is het aantal betalingen 36. Maar als een andere lening van dezelfde lengte per kwartaal wordt afbetaald, moet het jaarlijkse rentepercentage door 4 worden gedeeld en is het aantal betalingen 12.

Zie ook

HW: Berekent de huidige waarde van een investering met jaarrente op basis van periodieke uitkeringen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.

PBET: Berekent de aflossing van de hoofdsom van een investering op basis van periodieke betalingen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.

NPER: Berekent het aantal betalingsperioden voor een investering op basis van periodieke betalingen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.

IBET: Berekent de verschuldigde rente voor een investering op basis van periodieke betalingen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.

TOEK.WAARDE2: Berekent de toekomstige waarden van een hoofdsom op basis van een bepaalde reeks schommelende rentevoeten.

TW: Berekent de toekomstige waarde van een investering met jaarrente op basis van periodieke uitkeringen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.

Voorbeelden

Algemeen gebruik

Hypotheekbetalingen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.