NHW (NPV)

Berekent de netto huidige waarde van een investering op basis van een reeks periodieke cashflows en een discontovoet.

Gebruiksvoorbeeld

NHW(0,08;200;250;300)

NHW(A2;A3;A4;A5)

Syntaxis

NHW(disconto; cashflow1; [cashflow2; ...])

• disconto: de discontovoet van de investering over een periode.

• cashflow1: de eerste toekomstige cashflow.

• cashflow2; ... [OPTIONEEL]: volgende toekomstige cashflows.

Opmerkingen

• NHW lijkt op HW met het verschil dat NHW cashflows met variabele waarden toelaat.

• Een cashflow-argument moet positief zijn als het inkomsten vertegenwoordigt vanuit het oogpunt van de eigenaar van de investering (bijvoorbeeld coupons) of negatief als het een betaling vertegenwoordigt (bijvoorbeeld de aflossing van een lening).

• Een cashflow-argument kan een waarde zijn, een verwijzing naar een waarde of en bereik met waarden. Cashflows worden verwerkt in de opgegeven volgorde.

• IR berekent bij dezelfde bedragen de interne rentabiliteit waarvoor de netto huidige waarde nul is.

• Als de cashflows voor een investering op onregelmatige tijdstippen plaatsvinden, gebruikt u NHW2 in plaats van deze functie.

Zie ook

NHW2: Berekent de netto huidige waarde van een investering op basis van een opgegeven reeks van potentieel onregelmatig gespreide cashflows en een discontovoet.

IR.SCHEMA: Berekent de interne rentabiliteit van een investering op basis van een opgegeven reeks van potentieel onregelmatig gespreide cashflows.

HW: Berekent de huidige waarde van een investering met jaarrente op basis van periodieke uitkeringen van een vast bedrag en een vaste rentevoet.

GIR: Berekent de bijgestelde interne rentabiliteit voor een investering op basis van een reeks periodieke cashflows en het verschil tussen de rente die wordt betaald over de financiering en de opbrengsten die worden ontvangen voor herbelegde inkomsten.

IR: Berekent de interne rentabiliteit van een investering op basis van een reeks periodieke cashflows.

Voorbeelden

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.