SORT

Sorterar raderna i en viss matris eller i ett visst område efter värden i en eller flera kolumner.

Exempelanvändning

SORT(A2:B26, 1, TRUE)

SORT({1, 2; 3, 4; 5, 6}, 2, FALSE)

SORT(A2:B26, C2:C26, TRUE)

Syntax

SORT(range, sort_column, is_ascending, [sort_column2, is_ascending2, ...])

• range – Data som sorteras.

• sort_column – Kolumnindexet i range eller ett intervall utanför range som innehåller sorteringsvärdena.

• Ett intervall som anges som sort_column måste vara en enda kolumn med samma antal rader som range.
  • is_ascendingTRUE eller FALSE anger om sort_column sorteras i stigande ordning eller ej. FALSE sorterar i fallande ordning.

• sort_column2, is_ascending2 ...

• [VALFRITT] – Ytterligare kolumner och flaggor för sorteringsordning utöver det första paret argument, i rangordning.

Kommentarer

• range sorteras endast utifrån kolumnerna som angetts. Andra kolumner returneras i den ursprungliga ordninge

Se även

FILTER: Returnerar en filtrerad version av källområdet, returnerar endast rader eller kolumner som uppfyller de angivna villkoren.

Exempel

Sorterar raderna i det angivna dataintervallet utifrån de aktuella nyckelkolumnerna följt av sorteringsordningen.

Kopiera

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.