Använda tillägg och Apps Script

Installera och använda tillägg (endast på engelska)

Du kan använda tillägg för att göra mer med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär. Besök tilläggsbutikerna för Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär för att se vad som finns.

Viktigt! Tillägg för Google-redigerare flyttar från Chrome Web Store till G Suite Marketplace. Tänk på följande:

• Om ett tillägg inte har flyttats till G Suite Marketplace kan du inte installera det.
  • Om du tidigare har installerat ett tillägg som inte har flyttats till G Suite Marketplace kan du fortfarande använda det. Om du avinstallerar tillägget kan du inte installera det igen på G Suite Marketplace.
  • Om du jobbar med ett dokument med andra och aktiverar ett tillägg som inte har flyttats till G Suite Marketplace kan enbart personer som tidigare har installerat tillägget använda det.
  • Vissa tidigare installerade tillägg kan behöva installeras om i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär. Lär dig att installera ett tillägg.
  • Om du är utvecklare kan du läsa mer om att migrera tillägg till G Suite Marketplace
Installera ett tillägg

Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Tillägg följt av Hämta tillägg.
  3. Peka på ett tillägg om du vill se en kort beskrivning. Klicka på tillägget om du vill se en fullständig beskrivning.
  4. Installera tillägget genom att klicka på Installera följt avFortsätt.
  5. För de flesta tillägg visas ett meddelande som begär tillgång till data som tillägget behöver för att fungera. Läs meddelandet och klicka sedan på Tillåt.
  6. När tillägget har installerats klickar du på Klar.

Google Formulär

1. Öppna ett formulär på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Tillägg.
  4. Klicka på tillägget om du vill se en fullständig beskrivning.
  5. Installera tillägget genom att klicka på Installera följt avFortsätt.
  6. För de flesta tillägg visas ett meddelande som begär tillgång till data som tillägget behöver för att fungera. Läs meddelandet och klicka sedan på Tillåt.
  7. När tillägget har installerats klickar du på Klar.

Tips! Om du vill se alla dina installerade tillägg klickar du på Tillägg Tillägg för Formulär högst upp.

Aktivera och inaktivera tillägg

Du kan aktivera eller inaktivera tillägg när som helst. Om du vill ta bort ett tillägg från alla dina filer avinstallerar du det.

Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Tillägg följt av Hantera tillägg.
  3. Klicka på Alternativ följt avAnvänd i detta dokument bredvid tillägget för att slå på eller stänga av tillägget.

Google Formulär

1. Öppna ett formulär.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Tillägg.
  4. Klicka på menyn  följt avHantera appar uppe till vänster.

5. Klicka på Alternativ följt avAnvänd i detta dokument bredvid tillägget för att slå på eller stänga av tillägget.

Avinstallera ett tillägg

Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Tillägg följt av Hantera tillägg.
  3. Klicka på Alternativ följt avAvinstallera bredvid tillägget.

Om du vill anmäla ett problem med ett tillägg klickar du på Anmäl ett problem.

Google Formulär

1. Öppna ett formulär.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Tillägg.
  4. Klicka på menyn  följt av Hantera appar uppe till vänster.
  5. Klicka på Alternativ följt avAvinstallera bredvid tillägget.

Använda Apps Script med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär

Du kan lägga till egna menyer, dialogrutor och sidofält i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär med Google Apps Script.

Besök webbplatsen för Google Apps Script för att komma igång.