Använda tillägg och Apps Script

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Obs! Vissa tillägg kanske inte fungerar korrekt utan webbläsarens stöd för cookies från tredje part. Läs om hur du tillfälligt tillåter tredjepartscookies.

Installera och använda tillägg (endast på engelska)

Du kan använda tillägg för att göra mer med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär. Leta efter tillgängliga alternativ genom att gå till tilläggsbutikerna för Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär.

Viktigt! Tillägg för Google-redigerare flyttar från Chrome Web Store till Google Workspace Marketplace. Tänk på följande:

• Om ett tillägg inte har flyttats till Google Workspace Marketplace kan du inte installera det.
  • Om du tidigare har installerat ett tillägg som inte har flyttats till Google Workspace Marketplace kan du fortfarande använda det.
  • Om du jobbar med ett dokument med andra och aktiverar ett tillägg som inte har flyttats till Google Workspace Marketplace kan enbart personer som tidigare har installerat tillägget använda det.
  • Vissa tidigare installerade tillägg kan behöva installeras om i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär. Läs mer om att installera tillägg.
  • Om du är utvecklare kan du läsa mer om att migrera tillägg till Google Workspace Marketplace.
Installera ett tillägg

Google Dokument, Kalkylark, Presentationer

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Tillägg följt av Tillägg följt av Hämta tillägg.
  3. Peka på ett tillägg om du vill se en kort beskrivning. Klicka på tillägget om du vill se en fullständig beskrivning.
  4. Installera tillägget genom att klicka på Installera följt av Fortsätt.
  5. För de flesta tillägg visas ett meddelande som begär tillgång till data som tillägget behöver för att fungera. Läs meddelandet och klicka sedan på Tillåt.
  6. När tillägget har installerats klickar du på Klar.

Tips! Om Tillägg inte visas befinner du dig sannolikt i Microsoft Office-redigering. Konvertera filen till Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer om du vill använda ett tillägg. Läs mer om redigering av Microsoft Office och hur du konverterar Microsoft Office-filer.

Google Formulär

1. Öppna ett formulär på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Tillägg.
  4. Klicka på tillägget om du vill se en fullständig beskrivning.
  5. Installera tillägget genom att klicka på Installera följt av Fortsätt.
  6. För de flesta tillägg visas ett meddelande som begär tillgång till data som tillägget behöver för att fungera. Läs meddelandet och klicka sedan på Tillåt.
  7. När tillägget har installerats klickar du på Klar.

Tips! Om du vill se alla dina installerade tillägg klickar du på Tillägg Tillägg för Formulär.

Aktivera och inaktivera tillägg

Du kan aktivera eller inaktivera tillägg när som helst. Om du vill ta bort ett tillägg från alla dina filer avinstallerar du det.

Google Dokument, Kalkylark, Presentationer

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Tillägg följt av Tillägg följt av Hantera tillägg.
  3. Om du vill aktivera eller inaktivera tillägget klickar du på Alternativ Mer bredvid tillägget följt av Använd i det här dokumentet.

Google Formulär

1. Öppna ett formulär.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Tillägg.
  4. Klicka på Inställningar följt av Hantera appar uppe till höger.

5. Om du vill aktivera eller inaktivera tillägget klickar du på Alternativ Mer bredvid tillägget följt av Använd i det här dokumentet.

Avinstallera ett tillägg

Google Dokument, Kalkylark, Presentationer

1. Öppna ett dokument, kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Tillägg följt av Tillägg följt av Hantera tillägg.
  3. Klicka på Alternativ Mer följt av Avinstallera bredvid tillägget.

Om du vill anmäla ett problem med ett tillägg klickar du på Anmäl ett problem.

Google Formulär

1. Öppna ett formulär.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Tillägg.
  4. Klicka på Inställningar  följt av Hantera appar längst upp till höger.
  5. Klicka på Alternativ Mer följt av Avinstallera bredvid tillägget.

Använda Apps Script med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär

Du kan lägga till egna menyer, dialogrutor och sidofält i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär med Google Apps Script. Börja med att öppna Google Apps Script.

Skapa webb- och mobilappar med AppSheet

Du kan använda AppSheet för att skapa mobil- och webbappar från datakällor som Google Kalkylark, Excel, Cloud SQL och Salesforce. AppSheet är en kodfri utvecklingsplattform. Du behöver med andra ord ingen erfarenhet av kodning. Läs mer om hur du använder AppSheet.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.