Använda tillägg och Apps Script

Vill du få ut mer av Google Dokument på jobbet eller i skolan? Registrera dig för en Google Workspace-provperiod utan kostnad.

Installera och använda tillägg (endast på engelska)

Du kan använda tillägg för att göra mer med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär. Besök tilläggsbutikerna för Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär för att se vad som finns.

Viktigt! Tillägg för Google-redigerare flyttar från Chrome Web Store till Google Workspace Marketplace. Tänk på följande:

• Om ett tillägg inte har flyttats till Google Workspace Marketplace kan du inte installera det.
  • Om du tidigare har installerat ett tillägg som inte har flyttats till Google Workspace Marketplace kan du fortfarande använda det. Om du avinstallerar tillägget kan du inte installera det igen på Google Workspace Marketplace.
  • Om du jobbar med ett dokument med andra och aktiverar ett tillägg som inte har flyttats till Google Workspace Marketplace kan enbart personer som tidigare har installerat tillägget använda det.
  • Vissa tidigare installerade tillägg kan behöva installeras om i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär. Läs mer om att installera tillägg.
  • Om du är utvecklare kan du läsa mer om att migrera tillägg till Google Workspace Marketplace.
Installera ett tillägg

Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

1. Öppna ett dokument, ett kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Tillägg följt av Tillägg följt av Hämta tillägg.
  3. Peka på ett tillägg om du vill se en kort beskrivning. Klicka på tillägget om du vill se en fullständig beskrivning.
  4. Installera tillägget genom att klicka på Installeraföljt av Fortsätt.
  5. För de flesta tillägg visas ett meddelande som begär tillgång till data som tillägget behöver för att fungera. Läs meddelandet och klicka sedan på Tillåt.
  6. När tillägget har installerats klickar du på Klar.

Tips! Om Tillägg inte visas befinner du dig sannolikt i Microsoft Office-redigering. Konvertera filen till Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer om du vill använda ett tillägg. Läs mer om redigering av Microsoft Office och hur du konverterar Microsoft Office-filer.

Google Formulär

1. Öppna ett formulär på datorn.
  2. Klicka på MerMer uppe till höger.
  3. Klicka på Tillägg.
  4. Klicka på tillägget om du vill se en fullständig beskrivning.
  5. Installera tillägget genom att klicka på Installeraföljt av Fortsätt.
  6. För de flesta tillägg visas ett meddelande som begär tillgång till data som tillägget behöver för att fungera. Läs meddelandet och klicka sedan på Tillåt.
  7. När tillägget har installerats klickar du på Klar.

Tips! Om du vill se alla dina installerade tillägg klickar du på Tillägg Tillägg för Formulär högst upp.

Aktivera och inaktivera tillägg

Du kan aktivera eller inaktivera tillägg när som helst. Om du vill ta bort ett tillägg från alla dina filer avinstallerar du det.

Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

1. Öppna ett dokument, ett kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Tillägg följt av Tillägg följt av Hantera tillägg.
  3. Klicka på Alternativ följt avAnvänd i det här dokumentet bredvid tillägget för att slå på eller stänga av tillägget.

Google Formulär

1. Öppna ett formulär.
  2. Klicka på MerMer uppe till höger.
  3. Klicka på Tillägg.
  4. Klicka på Inställningar följt avHantera appar i det övre högra hörnet.

5. Klicka på Alternativ följt avAnvänd i det här dokumentet bredvid tillägget för att slå på eller stänga av tillägget.

Avinstallera ett tillägg

Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

1. Öppna ett dokument, ett kalkylark eller en presentation på datorn.
  2. Klicka på Tillägg följt av Tillägg följt av Hantera tillägg.
  3. Klicka på Alternativ följt avAvinstallera bredvid tillägget.

Om du vill rapportera ett problem med ett tillägg klickar du på Rapportera ett problem.

Google Formulär

1. Öppna ett formulär.
  2. Klicka på MerMer uppe till höger.
  3. Klicka på Tillägg.
  4. Klicka på  Inställningar  följt avHantera appar i det övre högra hörnet.
  5. Klicka på Alternativ följt avAvinstallera bredvid tillägget.

Använda Apps Script med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär

Du kan lägga till egna menyer, dialogrutor och sidofält i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Formulär med Google Apps Script. Besök webbplatsen för Google Apps Script för att komma igång.

Skapa webb- och mobilappar med AppSheet

Du kan använda AppSheet för att skapa mobil- och webbappar från datakällor som Google Kalkylark, Excel, Cloud SQL och Salesforce. AppSheet är en kodfri utvecklingsplattform. Du behöver med andra ord ingen erfarenhet av kodning. Läs mer om hur du använder AppSheet.