Add-ons en Apps Script gebruiken

Add-ons installeren en gebruiken (alleen in het Engels)

Als je meer wilt doen met Google Documenten, Spreadsheets en Formulieren kun je add-ons gebruiken. Ga naar de add-on store voor Documenten, Spreadsheets en Formulieren om te zien wat er allemaal wordt aangeboden. Add-ons zijn niet beschikbaar in Google Presentaties.

Een add-on installeren

Google Documenten en Google Spreadsheets

1. Open een document of spreadsheet.
  2. Klik op Add-ons en vervolgens Add-ons toevoegen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op een add-on om een korte beschrijving te zien. Wil je de volledige beschrijving zien, klik dan op de add-on.
  4. Klik op Gratis om de add-on te installeren.
  5. Voor de meeste add-ons wordt in een bericht toegang gevraagd tot gegevens die nodig zijn voor de werking van de add-on. Lees het bericht en klik vervolgens op Toestaan.

Google Formulieren

1. Open een formulier.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Add-ons.
  4. Plaats de muisaanwijzer op een add-on om een korte beschrijving te zien. Wil je de volledige beschrijving zien, klik dan op de add-on.
  5. Klik op Gratis om de add-on te installeren.
  6. Voor de meeste add-ons wordt in een bericht toegang gevraagd tot gegevens die nodig zijn voor de werking van de add-on. Lees het bericht en klik vervolgens op Toestaan.
Add-ons in- en uitschakelen

Je kunt add-ons op elk gewenst moment in- of uitschakelen. Wil je een add-on uit al je bestanden verwijderen, maak dan de installatie van de add-on ongedaan.

Google Documenten en Google Spreadsheets

1. Open een document, spreadsheet of formulier.
  2. Klik op Add-ons en vervolgens Add-ons beheren.
  3. Kies een add-on uit de lijst.
  4. Klik op BEHEREN. Schakel de optie 'Gebruiken in dit document' in of uit om de add-on in of uit te schakelen.

Google Formulieren

1. Open een formulier.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Add-ons.
  4. Kies een add-on uit de lijst.
  5. Klik op BEHEREN en vervolgens Gebruiken in dit document. Schakel de optie 'Gebruiken in dit document' in of uit om de add-on in of uit te schakelen.
Add-ons gebruiken

Google Documenten en Google Spreadsheets

1. Open een document, spreadsheet of formulier.
  2. Klik op Add-ons.
  3. Kies een add-on uit de lijst.

Google Formulieren

1. Open een formulier.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Add-ons.
  4. Kies een add-on uit de lijst.
Add-ons verwijderen

Google Documenten en Google Spreadsheets

1. Open een document, spreadsheet of formulier.
  2. Klik op Add-ons en vervolgens Add-ons beheren.
  3. Kies een add-on uit de lijst.
  4. Klik op BEHEREN en vervolgens Verwijderen.

Wil je een probleem met een add-on melden, klik dan op Een probleem melden.

Google Formulieren

1. Open een formulier.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer.
  3. Klik op Add-ons en vervolgens Add-ons beheren.
  4. Kies een add-on uit de lijst.
  5. Klik op BEHEREN en vervolgens Verwijderen.

Apps Script gebruiken met Google Documenten, Spreadsheets en Formulieren

Met Google Apps Script kun je aangepaste menu's, dialoogvensters en zijbalken toevoegen aan Google Documenten, Spreadsheets en Formulieren.

Ga naar de website van Google Apps Script om aan de slag te gaan.

Mary is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat je van deze pagina vindt.