Add-ons en Apps Script gebruiken

Add-ons installeren en gebruiken (alleen in het Engels)

Als je meer wilt doen met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren, kun je add-ons gebruiken. Ga naar de add-on-store voor Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren om het aanbod te bekijken.

Belangrijk: Add-ons voor Google-editors worden verplaatst van de Chrome Web Store naar de G Suite Marketplace. Houd rekening met het volgende:

• Een add-on die niet is verplaatst naar de G Suite Marketplace kun je niet installeren.
  • Een eerder geïnstalleerde add-on die niet is verplaatst naar de G Suite Marketplace kun je gewoon blijven gebruiken. Verwijder je de add-on, dan kun je deze niet opnieuw installeren via de G Suite Marketplace.
  • Als je samen met anderen aan een document werkt en een add-on inschakelt die niet naar de G Suite Marketplace is verplaatst, kan de add-on alleen worden gebruikt door mensen die de add-on eerder hebben geïnstalleerd.
  • Sommige eerder geïnstalleerde add-ons moeten mogelijk opnieuw worden geïnstalleerd in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren. Kijk hier hoe je een add-on installeert.
  • Als je een ontwikkelaar bent, kun je hier lezen hoe je add-ons naar de G Suite Marketplace migreert
Een add-on installeren

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Klik op Add-ons en dan Add-ons toevoegen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op een add-on om een korte beschrijving te zien. Klik op de add-on om de volledige beschrijving te bekijken.
  4. Klik op Installeren en dan Doorgaan om de add-on te installeren.
  5. Voor de meeste add-ons wordt in een bericht toegang gevraagd tot gegevens die nodig zijn voor de werking van de add-on. Lees het bericht en klik vervolgens op Toestaan.
  6. Klik na de installatie van de add-on op Gereed.

Google Formulieren

1. Open een formulier op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Add-ons.
  4. Klik op de add-on om de volledige beschrijving te bekijken.
  5. Klik op Installeren en dan Doorgaan om de add-on te installeren.
  6. Voor de meeste add-ons wordt in een bericht toegang gevraagd tot gegevens die nodig zijn voor de werking van de add-on. Lees het bericht en klik vervolgens op Toestaan.
  7. Klik na de installatie van de add-on op Gereed.

Tip: Klik bovenaan op Add-ons Add-on voor Formulieren om al je geïnstalleerde add-ons te bekijken.

Add-ons in- en uitschakelen

Je kunt add-ons op elk gewenst moment in- of uitschakelen. Wil je een add-on uit al je bestanden verwijderen, maak dan de installatie van de add-on ongedaan.

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Klik op Add-ons en dan Add-ons beheren.
  3. Klik naast de add-on op Opties en dan Gebruiken in dit document om de add-on in of uit te schakelen.

Google Formulieren

1. Open een formulier.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Add-ons.
  4. Klik linksboven op Menu  en dan Apps beheren.

5. Klik naast de add-on op Opties en dan Gebruiken in dit document om de add-on in of uit te schakelen.

Add-ons verwijderen

Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

1. Open een document, spreadsheet of presentatie op je computer.
  2. Klik op Add-ons en dan Add-ons beheren.
  3. Klik naast de add-on op Opties en dan Verwijderen

Wil je een probleem met een add-on aan ons doorgeven, klik dan op Een probleem melden.

Google Formulieren

1. Open een formulier.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Klik op Add-ons.
  4. Klik linksboven op Menu  en dan  Apps beheren.
  5. Klik naast de add-on op Opties en dan Verwijderen

Apps Script gebruiken met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren

Met Google Apps Script kun je aangepaste menu's, dialoogvensters en zijbalken toevoegen aan Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Formulieren.

Ga naar de website van Google Apps Script om aan de slag te gaan.